• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • США анонсували новий пакет військової допомоги Україні через кілька днів після оголошення попереднього
    Опубликовано: 2023-06-14 19:38:53

    Координатор Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі під час брифінгу 12 червня заявив, що США вже розпочали підготовку нового пакету військової допомоги Україні. Ресурси візьмуть з наявних резервів Пентагону.

    Брифінг транслювала пресслужба Білого дому в Twitter, також про це повідомляв телеканал "Голос Америки".

    "Ви знаєте про попередній пакет допомоги, який ми виділили у рамках програми USAI, та оголосили наприкінці попереднього тижня. Отже, зараз я думаю, що незабаром ви побачите додаткові пакети допомоги, які виділять США Україні", — сказав Кірбі.

    Пакет, за його словами, включатиме те, що допомагатиме Україні досягати успіху на полі бою.

    Кореспондент "Голосу Америки" Карла Бабб повідомила в Twitter, що Вашингтон планує передати Києву новий пакет на суму до $325 млн. Про це їй повідомив представник Пентагону. За його словами, у рамках пакету, який, як очікується, буде оголошено 13 червня, зокрема увійде наступне:

    Попереднього разу США виділили пакет військової допомоги Україні 9 червня. Озброєння на $2,1 млрд надійде в рамках Ініціативи з надання допомоги Україні у сфері безпеки (USAI).

    Виділення нового пакету допомоги сталося після того, як президент США Джозеф Байден запевнив, що його країна матиме фінансування для України стільки, скільки знадобиться.

    Віта Молодан

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.