• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Укрзалізниця підписала Галузеву угоду з профспілками на 2007-2011 роки
    Опубликовано: 2006-02-28 16:47:00

    28 лютого у Києві відбулося засідання Ради профспілки залізничників і транспортних будівельників України, під час якої було представлено звіт про виконання положень Галузевої угоди між Державною адміністрацією залізничного транспорту України і профспілками за 2005 рік. У засіданні взяли участь Генеральний директор Укрзалізниці Василь Гладкіх, Голова Федерації профспілок транспортників України, Голова Ради профспілки залізничників і транспортних будівельників України Вадим Ткачов, представники галузевих профспілок.

    Як зазначив у своєму виступі Генеральний директор Укрзалізниці Василь Гладкіх, Галузевою угодою передбачено ряд соціальних заходів, спрямованих на підвищення рівня життя залізничників, створення умов для роботи та повноцінного відпочинку, підтримку ветеранів залізничного транспорту та збереження здоров’я працівників галузі.        

    За інформацією лідера галузі, в 2005 році відповідно до положень Галузевої угоди, було поетапно підвищено середньомісячну заробітну плату працівників галузі до 1158 грн. (у порівнянні з 2004 роком – майже на 17%).

    Велику увагу в галузі приділяють ветеранам залізничного транспорту. Починаючи з 2001 року непрацюючим пенсіонерам-залізничникам надається щомісячна адресна матеріальна допомога, а з 2002 року для ветеранів галузі впроваджене безкоштовне медичне страхування. У 2005 році щомісячну адресну допомогу отримали понад 241 тис. пенсіонерів-залізничників, на виплату якої направлено понад 90 млн. грн.

    Минулого року в галузевих санаторіях безкоштовно оздоровилися понад 2  тис. ветеранів. У цілому ветеранам залізничного транспорту протягом 2005 року надано допомоги майже на 183 млн. грн.

    Щорічно у відомчих закладах оздоровлюються майже 60 тис. залізничників, у тому числі понад 27 тисяч дітей. У 2005 році на часткове погашення вартості путівок на оздоровлення і лікування витрачено понад 300 тис. грн.

    У 2005 році покращили житлові умови 389 сімей. Надано кредити 70 працівникам галузі, які перебувають на квартирному обліку, на суму 1,2 млн. грн.

    „Соціальний захист працівників залізничного транспорту та ветеранів-залізничників завжди будуть пріоритетом Укрзалізниці”, - запевнив залізничників Василь Гладкіх. На підтвердження цього Генеральний директор Укрзалізниці Василь Гладкіх та Голова Федерації профспілок транспортників України, Голова Ради профспілки залізничників і транспортних будівельників України Вадим Ткачов продовжили дію чинної Галузевої угоди між Укрзалізницею та профспілками на наступні п’ять років – на 2007-2011 роки.

     Урядовий портал







    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.