• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Україна може отримати від ЄБРР €100 млн на проекти з енергозбереження
    Опубликовано: 2017-11-21 09:06:47

    Пілотний проект планується реалізувати в Кременчуку.
    Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) може заснувати програму Ukraine Public Sector Energy Efficiency Framework (PSEEF) на загальну суму €100 млн для кредитування комунальних енергетичних підприємств під місцеві гарантії.

    У п’ятницю, 17 листопада, ЄБРР повідомив, що рада директорів банку планує розглянути цю заявку 13 грудня.

    В рамках програми PSEEF банк може профінансувати в кількох містах України проекти підвищення ефективності енергоспоживання в житлових будинках і вуличному освітленні.

    Загальна вартість проектів оцінюється в €125 млн.

    Перший подібний проект ЄБРР планує реалізувати в Кременчуку. Його також розглянуть на засіданні ради директорів банку 13 грудня.
    У разі схвалення проекту ЄБРР надасть €6 млн кредиту КП «Кременчуцька державна енергосервісна компанія». Цю суму планується спрямувати на підвищення енергоефективності в 66 муніципальних будівлях Кременчука, зокрема в 38 дитячих садках, 23 школах і п’яти лікарнях.

    Очікується, що реалізація проекту скоротить енергоспоживання в цих будівлях на 50%, а викиди вуглекислого газу – на 5,3 тис. тонн.

    Як ми писали раніше, ЄБРР може виділити українському агрохолдингу «Миронівський хлібопродукт» кредит на €25 млн під будівництво біогазового заводу.

    А найбільший зернотрейдер України «Нібулон» розраховує отримати від ЄБРР €40-50 млн на розширення інфраструктури.

    kfund-media.com



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.