• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Японська компанія створила «розумний будинок» зі штучним фотосинтезом
    Опубликовано: 2017-08-13 15:04:26

    Компанія працює над унікальним проектом, який дозволить будівлі поглинати вуглекислий газ.
    Японська компанія Iida Group Holdings Co Ltd (Iida GHD) планує випробувати можливості «розумного» житлового будинку, який запрограмований поглинати вуглекислий газ (CO2), використовуючи технологію штучного фотосинтезу. Тестування буде проводитися у співпраці з Університетом міста Осака. Компанія прагне створювати будинки, які б не тільки мінімізували викиди CO2, але і використовували вуглекислий газ на благо за допомогою спеціальної технології, яка використовує сонячну енергію для перетворення CO2 на водень.
    На цей раз компанія і університет розробили відразу дві технологічні новинки. Перша — штучна технологія фотосинтезу, яка використовує сонячну енергію для високоефективного виробництва мурашиної кислоти, її зберігання і використання для одержання водню. Друга — технологія використання генерованого водню для вироблення електроенергії.
    Розробникам технології штучного фотосинтезу вдалося сформувати «конверсійний пристрій CO2-мурашиної кислоти», який живиться сонячною енергією на металлоксидній підкладці з використанням пігментів, віологена і дегідратази мурашиної кислоти. Вони виявили, що при використанні оксиду титану в якості оксиду металу ефективність отримання мурашиної кислоти поліпшується приблизно в шість разів, усуваючи необхідність у дегідратазі мурашиної кислоти. Після цього, при використанні відповідного віологена, ефективність була збільшена приблизно в два рази.
    В результаті, компанія стверджує, що є висока ймовірність того, що всю електрику, спожиту будинком, цілком можливо забезпечити за допомогою установки на його даху генератора мурашиної кислоти на основі штучного фотосинтезу, зберігання утворенної мурашиної кислоти і її своєчасного перетворення в водень для вироблення електроенергії. На відміну від сонячної енергетики, яка викликає втрати під час зарядки/розрядки електрики, метод штучного фотосинтезу при необхідності генерує водень з мурашиної кислоти для вироблення енергії, усуваючи перебої електропостачання.

    cikavosti.com



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.