• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Норвежці випустять перший в світі безпілотний корабель
    Опубликовано: 2017-07-26 16:09:40

    Перший безпілотний корабель може вирушити в плавання вже в кінці 2018 года.

    Судно Yara Birkeland будують дві норвезькі компанії — агропромисловий холдинг Yara International і компанія Kongsberg Gruppen, що спеціалізується на навігаційних системах цивільного і військового призначення, пише The Wall Street Journal.

    Безпілотник Yara Birkeland обійдеться в $25 млн. Це приблизно втричі більше, ніж вартість звичайного судна такого типу. Однак, автори проекту зазначають, що відсутність команди дозволить знизити витрати на його обслуговування на 90%.

    Судно вирушить у своє перше плавання в кінці 2018 року, а до 2020-го його творці очікують, що Yara Birkeland зможе автономно перевозити справжні вантажі в територіальних водах Норвегії.

    Yara International розглядають проект в першу чергу, як альтернативу наземним перевезенням, які стають занадто дорогими через високий рівень зарплат в країні.

    Конкуренцію норвежцям може скласти Велика Британія. Англійська компанія Rolls-Royce Holding планує показати свій безпілотний корабель у 2020 році. Відповідними розробками для неї займається Університет технологій міста Тампере (Фінляндія) і ряд інших навчальних закладів і наукових центрів в цій країні.

    biz.nv.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.