• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Україна зацікавлена в розвитку співпраці з Латвією у сфері АПК
    Опубликовано: 2017-07-26 11:00:59

    Україна зацікавлена в розвитку співпраці з Латвією в контексті розробленого проекту Програми двостороннього співробітництва Україна-Латвія в області АПК на 2017-2018 роки.
    Зокрема, йдеться про адаптацію українського законодавства до норм ЄС, підтримку реформ, співпрацю в рибній галузі, ветеринарії та фітосанітарії, земельні відносини, науково-дослідне співробітництво та розвиток сільських територій.

    Так, питання двосторонньої співпраці були обговорені під час зустрічі першого заступника міністра агрополітики Максима Мартинюка з Міністром сільського господарства Латвійської Республіки Янісом Дуклавсом. У зустрічі також взяли участь представники Мінагрополітики, Держпродспоживслужби, Держрибагентства та представники зі сторони Латвії.

    «Україна ― важливий гравець у системі забезпечення світової продовольчої безпеки, тому ми всебічно вивчаємо міжнародний досвід з розвитку сільського господарства та запровадження відповідних реформ. Досвід Латвії є важливим для нас, зокрема у питаннях розвитку фермерства та кооперації, земельних відносин, заходах запобігання АЧС», ― зазначив Мартинюк.

    Він проінформував учасників зустрічі про хід реформ в Україні та основні пріоритети і показники розвитку українського АПК. У тому числі йшлося про реформування системи державної підтримки сільського господарства, завершення земельної реформи, розвиток органічного ринку, здійснення санітарних та фітосанітарних заходів.

    У свою чергу Міністр сільського господарства Латвійської Республіки запевнив, що латвійська сторона готова всіляко сприяти активізації співпраці у пріоритетних напрямах АПК. Він детально зупинився на латвійському досвіді у створенні кооперативів, у питаннях боротьби з АЧС, веденні лісового та рибного господарства.

    Також сторонами було обговорено можливість залучити спеціального радника уряду Латвії для консультативної допомоги щодо реалізації Програми двостороннього співробітництва.

    agravery.com



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.