• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Експерт про особливості ринку автогазу в Україні: змови немає, є конкуренція
    Опубликовано: 2017-07-21 22:46:11

    Спеціальних даних, які б свідчили про наявність чи відчутність змови на ринку автогазу немає, фактів, які б про це говорили також, а коливання цін на скраплений газ, що спостерігається протягом останніх двох тижнів, відповідають тенденціям ринку. Про це у зазначив експерт Дмитро Марунич.
    "Для росту цін існують два фактори, перший - якщо дорожчають нафтопродукти, то за ними і зростає ціна на скраплений газ, бо це альтернативний вид палива. Іншим фактором, який проявив себе неодноразово за останній рік, це дефіцит ресурсу, який з тих чи інших причин з’являється: там СБУ чи якісь інші причини, через які перериваються канали імпорту, від яких ринок дуже залежить," - сказав він.
    За словами Д.Марунича, взагалі, ринок скрапленого газу в Україні досить конкурентний і за напрямками поставок він зростає.
    "Ми знаємо, що цей ринок імпортозалежний, але конкурентний за напрямками. Звісно, погано, коли за якихось причин одне з потужних джерел такого імпорту переривається, що ми вже бачили в ситуації із РФ. Але в цілому, наявність інших джерел постачання ресурсу дозволяє ринку збалансуватися за певних проміжок часу. Тому він (ринок, - ред.) зростає, і я думаю, що оператори, які працюють на ньому попри негаразди, - вони в цілому задоволені станом ринку. Бо є споживачі і зростає попит...", - додав експерт.
    Він також зауважив, що за підсумками першого півріччя ринок скрапленого газу "відвоював" у бензинового ринку частку розміром у приблизно 2%.
    У першій половині 2017 року український ринок скрапленого газу зріс більш ніж на 13%.

    unn.com.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.