• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Уряд затвердив механізм здійснення заходів державного контролю в сфері насінництва та розсадництва
    Опубликовано: 2017-07-19 20:15:57

    Відповідна постанова Кабінету Міністрів України від 12 липня 2017 року № 507 «Про затвердження критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері насінництва та розсадництва та визначається періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю) Державною службою з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів» оприлюднена на Урядовому порталі.
    Прийняття постанови дозволить виконати вимоги Закону України «Про насіння і садивний матеріал» у частині проведення заходів державного нагляду (контролю) Державною службою з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів у сфері насінництва та розсадництва шляхом затвердження критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері насінництва та розсадництва та визначається періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю).
    Визначення єдиних критеріїв надасть можливість чітко врегулювати кількість та частоту здійснення перевірок та коло суб’єктів господарювання, які відносяться до високого, середнього та незначного ступенів ризику у відповідній сфері.
    Так, відповідно до критеріїв, планові заходи державного нагляду (контролю) за діяльністю суб’єктів господарювання здійснюються з такою періодичністю:
    з високим ступенем ризику — не частіше одного разу на два роки;
    із середнім ступенем ризику — не частіше одного разу на три роки;
    з незначним ступенем ризику — не частіше одного разу на п’ять років.
    Якщо ж впродовж останніх трьох років порушень не фіксувалося, термін проведення перевірки збільшується у 1,5 раза з урахуванням аналізу ризиків.
    Постанова розроблена на виконання статті 24 Закону України «Про насіння і садивний матеріал».

    infoindustria.com.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.