• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Прийняття «органічного» законопроекту допоможе «завоювати» європейські прилавки
    Опубликовано: 2017-07-19 17:04:34

    Прийняття «органічного» законопроекту №5448 посилить довіру європейців до України та виготовленої її виробниками органічної продукції. Про це розповіла в ексклюзивному бліц-інтерв’ю AgroPolit.com заступник міністра аграрної політики та продовольства з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева.

    Нагадаємо, раніше заступник міністра аграрної політики і продовольства України Олена Ковальова повідомила AgroPolit.com, що саме українська органіка користується попитом в країнах ЄС.

    «Він дасть їм змогу зрозуміти на законодавчому рівні ті правила, за якими функціонує наш ринок органічної продукції», — розповіла Трофімцева.

    Вона додала, що попри відкладення парламентом голосування за законопроект № 5448, актуальність прийняття документу не зменшилась.

    Привабливість України залежить більше не від того, чи буде прийнято законопроект, а, швидше, від того, наскільки ми конкурентоспроможні. Тому він створить необхідну правову базу для врегулювання тих моментів, які сьогодні не вирішуються на законодавчому рівні», — пояснила заступник аграрного міністра.

    За її словами, експорт стане простішим , якщо система державного регулювання органічного сектору зблизиться з європейською.

    Якщо та ж сама Канада буде знати, що наша система державного регулювання органічного сектору еквівалентна європейській (що, в принципі, дає цей закон), то це вплине на наші відносини. З боку таких великих партнерів, як США чи Канада, — це головний чинник підвищення рівня довіри. Вони матимуть відчуття прозорості, що важливо для органічного сільського господарства», — відмічає вона.

    Трофімцева також пояснила, які продукти найбільш цікаві для потенційних зарубіжних партнерів:

    На зовнішніх ринках проявляють інтерес до українських соків, запакованих круп, органічної молочної продукції. Також важливо, що наших торгових партнерів цікавлять ягоди та дикороси. В Україні досить багато лікарських трав. Вони гарно продаються як готовий продукт та як сировина для виготовлення органічних лікарських сумішей».

    agropolit.com



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.