• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Як змінювалися витрати України на імпорт вугілля
    Опубликовано: 2017-07-17 17:01:30

    За словами аналітиків видавництва “Слово і діло”, найбільшими витрати на вугілля були ще за Януковича – в 2011 році, коли Україна цілком контролювала всю свою територію. Тоді на його купівлю на рік йшло близько 2,8 мільярда доларів.

    При цьому динаміка до зниження обсягу зарубіжних закупівель спостерігалася вже тоді: у 2013 році на імпорт вугілля з-за кордону пішло майже в півтора рази менше грошей – 2 мільярди доларів.

    Початок російської агресії і втрата контролю над частиною шахт слабо вплинула на обсяги закупівель вугілля за кордоном – замість того, щоб зрости, обсяг імпорту продовжив знижуватися – до $1,8 мільярда у 2014 році, $1,6 мільярда – в 2015-му і $1,5 мільярда – у 2016-му.

    Що стосується поточного року, то вже в перші п’ять місяців витрати на імпорт вугілля склали $1,3 мільярда і збільшилися майже вдвічі – на 85% порівняно з аналогічним періодом 2016 року. Причому вугілля обійшлося значно дорожче – загальний обсяг закупівель у 2017 на 1,7% менший, ніж в 2016 році.
    З початку року половина імпортного вугілля прибула в країну з Росії, причому на його купівлю пішов 631 мільйон доларів. Вугілля з США було зовсім не на багато дорожчим, хоча до України йому довелося подолати дорогу через океан – більше ніж чверть всіх обсягів імпортного вугілля були закуплені в США на суму 341 мільйон доларів. Третім найбільшим постачальником вугілля в 2017 виступила Канада, з якої прибуло 8,7% вугілля – воно обійшовся в 110 мільйонів доларів.

    finance.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.