• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Місцева влада тримає 55 мільярдів на депозитах
    Опубликовано: 2017-07-17 16:03:20

    Міністерство регіонального розвитку, будівництва, житлово-комунального господарства підготувало окремий закон про контроль за здійсненням діяльності місцевого самоврядування, бо після реформування прокуратури це питання "повисло в повітрі".
    Про це заявив віце-прем'єр-міністр та міністр регіонального розвитку, будівництва, житлово-комунального господарства Геннадій Зубко в інтерв'ю "Еспресо".

    "Нас дуже хвилює, наприклад, коли зменшуються видатки на житлово-комунальний сектор, тому що якщо взяти в грошах, то вони (органи місцевого самоврядування. - Ред.)  їх дійсно збільшують, але якщо взяти у відсотках, то якщо раніше спрямовувалось 25-20% на житлово-комунальне господарство, це і ремонт житлового фонду, і регламентні роботи, і підтримка по енергоефективності, то зараз ми бачимо зменшення до 12%. Так, у  коштах це більше, але в пропорціях це набагато менше. І от тут  ми підготували додатково окремий закон про контроль за здійсненням діяльності місцевого самоврядування", - сказав Зубко. 

    Він пояснив, що раніше це було функцією прокуратури в рамках загального нагляду, потім при реформуванні прокуратури питання контролю за здійсненням законодавства України на території органів місцевого самоврядування "повисло в повітрі".

    Зубко уточнив, що це більше хвилює міністерство не з точки зору контролю за ефективним використанням коштів, бо частина їх сьогодні лежить на депозитах, а в плані реалізації проектів, які забезпечать реальні зміни у житті людей.

    "В органів місцевого самоврядування сьогодні 55 мільярдів коштів є на депозитах. У першу чергу, я думаю, що не для цього люди платять кошти, щоб місто або орган місцевого самоврядування, або муніципалітет заробляв відсотки на депозитах. Люди платять податки для того, щоб були реалізовані  проекти, і в їхньому житті конкретно змінилось щось. Або був відремонтований житловий фонд, або дороги, або, наприклад, дитячий садок був більш якісний і більш теплий, ніж той, куди ходила дитина до цього. І тому будь-яке знаходження коштів на депозитних рахунках - це фінансування банківської системи", - зазначив віце-прем'єр.

    Він зауважив, що зберігання органами місцевого самоврядування коштів на депозитах могло б бути виправданим, якби це впливало на зниження кредитної ставки для малого й середнього бізнесу або на компенсацію відсотків за кредитами для них, щоб підтримати виробника, який створює додатковий робочий продукт і сплачує податки в місцевий бюджет.

    "Тоді мені зрозуміло, що ця система дійсно є ефективною за рахунок того, що ці кошти можна так спрямувати", - зазначив віце-прем'єр.

    ukrinform.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.