• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • У Херсоні обмінювались досвідом щодо Міжнародної торгівлі сільськогосподарською продукцією
    Опубликовано: 2017-07-15 13:03:21

    Голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв та його заступник Андрій Балонь приєдналися до семінару “Міжнародна торгівля сільськогосподарською продукцією: багатосторонні правила, фітосанітарні процедури, зобов’язання сторін”, який тривав з 11 по 14 липня в рамках Проекту з технічного співробітництва з Продовольчою та сільськогосподарською організацією ООН (ФАО) “Зміцнення потенціалу національних служб фітосанітарного контролю в чотирьох східноєвропейських країнах”.
    Учасниками семінару є міжнародні експерти, представники Національ­ної ор­ганізації із ка­ран­ти­ну і за­хи­с­ту рос­лин (НОКЗР) Республіки Вірменії, Білорусі та Молдови, Міністерства аграрної політики та продовольства України, Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів та інших державних органів влади, які займаються питаннями сільськогосподарської торгівлі.

    У нашій країні продовжуються євроінтеграційні процеси, а отже, Держпродспоживслужба активно працює у напрямку адаптації фітосанітарного законодавства до міжнародних норм та стандартів. Це  допоможе нашим аграріям вийти на міжнародний ринок країн ЄС.

    Очільник області Андрій Гордєєв підкреслив: «Для того, щоб експортувати херсонську сільськогосподарську продукцію, необхідно вести внутрішню політику стимулювання виробництва не тільки сировини, а й якісних та безпечних продуктів харчування. Тому багато херсонських сільгосппідприємств  проводять стандартизацію власної продукції згідно з санітарними нормами. Запровадження європейських стандартів якості харчових продуктів відкриває нові можливості для вільного руху товарів та послуг з України на ринок ЄС».
    Членство нашої країни в міжнародних організаціях, а саме Світовій організації торгівлі, Міжнародній конвенції з захисту рослин, ФАО та інших, передбачає  дотримання основних принципів та вимог у сфері карантину та захисту рослин на міжнародній арені. Таким чином підвищуються вимоги до рівня роботи Національної організації з карантину та захисту рослин.

    khoda.gov.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.