• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Дизайнер з Британії шиє одяг із бактерій
    Опубликовано: 2017-07-11 15:05:05

    Сюзанна Лі, дизайнер лондонської Школи моди і текстилю Сент-Мартінс, створила перший у світі одяг, вирощений з бактерій. Новий унікальний матеріал називається мікробна целюлоза, для його виготовлення необхідно змішати у звичайній ванні колонію бактерій, що використовуються для ферментації напоїв з вмістом кофеїну, дріжджі і солодкий зелений чай.
    Перебуваючи в цьому розчині, бактерії починають розмножуватися, перетворюючись у результаті в тонкі клапті тканини, з якої згодом можна виготовляти одяг. Коли мікробна целюлоза висихає, вона стає щільною матерією, схожою на папірус, яку можна вибілювати або покривати рослинними фарбами на зразок бурякового соку, індиго чи куркуми. Як повідомляє джерело, для з'єднання відрізків матерії достатньо сильного натискання на стики тканини. Після того, як біо-одяг зношується, його можна легко утилізувати. Цей експеримент з мікробною целюлозою є частиною дослідницького проекту під назвою BioCouture, метою якого є створення міцних і надійних тканин шляхом вирощування матерії з бактерій. Наразі Сюзанні Лі вдалося виготовити гофрований піджак із целюлози.

    expres.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.