• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Щонайменше 20% пального в Україні - контрафакт
    Опубликовано: 2017-07-10 11:05:11

    Тіньовий ринок пального в Україні оцінюється не менше ніж у 20% і є певні побоювання, що найближчим часом, він зростатиме. Таку думку висловив член наглядової ради Інституту енергетичних стратегій Юрій Корольчук.
    "В Україні легальні обсяги споживання нафтопродуктів становлять близько 8 млн тонн за рік. Ще близько 2 млн тонн - це сектор контрафакту, який виробляється незаконно та з якого не платяться податки. Отже, можемо оцінити тіньовий ринок пального в Україні у 20%. Це - щонайменше...і передумов для його зменшення наразі немає", - зазначив він.
    Ю.Корольчук додав, що з кінця 2015 року боротьба із виробництвом та розповсюдженням контрафактного пального в Україні фактично не ведеться.
    "Якщо у 2014 - на початку 2015 року були якісь рухи та була боротьба із контрафактним ринком пального, то у другій  половині 2015 року вона майже припинилися. Скоріш за все, плани продемонструвати реформу у цьому секторі завмерли. Останні два роки, ми не чуємо словосполучення "реформа нафтопереробної галузі", а вона якраз і передбачала б викорінення контрафакту на ринку", - відзначив він.
    Експерт переконаний, що у найближчі  два-три роки не варто чекати реального протистояння тіньовому ринку  пального в Україні.
    "Сподіваюсь, що за тими глобальними реформами - медична, освітня і газова, буде рух у напрямку реформи нафтопереробної галузі. Вона є  дуже криміналізована і надприбуткова.  Це дуже ласий шматок, який ніхто віддавати не хоче.  Якщо реформаторський настрій збережеться - можемо чекати рухів і боротьби щонайменше через 2-3 роки", - сказав він.
    Нагадаємо, як повідомляв УНН, за словами експерта Г.Рябцева, не всі оператори ринку пального можуть довести якість своїх нафтопродуктів. Саме тому, фахівці радять водіям заправлятися на брендових АЗС.
    Додамо, що за підсумками тестування зразків палива А-92 на 11 АЗС, експерти Інституту споживчих експертиз (ІСЕ) констатували: лідерами якості стали зразки з АЗК WOG, Parallel і КЛО.
    Протестувавши А-95 на 9 відомих АЗС, ІСЕ виявив неякісний бензин в мережах КЛО, Народна і Ольвія-нафта.
    Якісне пальне марки А-95, за висновками експертів ІСЕ, продають на АЗК WOG, БРСМ-Нафта, ОККО і ANP.

    unn.com.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.