• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • В США дозволили вирощувати кукурудзу, яка сама вбиває шкідників
    Опубликовано: 2017-07-09 14:14:08

    Агентство з охорони навколишнього середовища США дозволив вирощування в країні генно-модифікованої кукурудзи SmartStax Pro від компанії Monsanto.

    Новий вид кукурудзи виділяє пестицид на основі молекул РНК, який пригнічує певний ген в личинці західного кукурудзяного жука, і вбиває таким чином шкідника.

    РНК-пестицид - ідеальний засіб захисту рослин, тому що його можна налаштувати на знищення певного виду комах, залишаючи інших неушкодженими. Для людини і тварин він також нешкідливий, тому що руйнується в кишечнику. Більш того, люди і так їдять пригнічуючи гени молекули РНК, адже багато організмів виробляють його в клітинах природним чином.

    Агрохімічні холдинги Monsanto і Dow, які розробили даний вид кукурудзи, очікують схвалення інших країн, тому комерційний запуск стійкої до шкідника кукурудзи може затягнутися на кілька років. Однак виробники сподіваються почати продавати її фермерам вже до 2020 року.

    agronews.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.