• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Приєднання України до енергосистеми ЄС: «шалена» ціна питання
    Опубликовано: 2017-07-03 17:11:34

    Україна підписала угоду про умови приєднання до енергетичної системи Європи. Ми давно вже вели переговори, в тому числі в рамках енергетичного співтовариства і коли ми підписували Угоду з ЄС (правда, там немає вимоги, що ми повинні були приєднатись, оскільки енергетичні, атомні питання стоять окремо). Нам же треба виходити з власних інтересів. Нам ніхто це не нав’язував.

    Здавалось би, яка різниця нам? Ми, як частина колишнього Радянського союзу, успадкували генеруючі потужності і лінії електропередач, які замикалися на території колишнього СРСР (Росія, Білорусь, Прибалтика, Україна, Казахстан та інші). Це було єдиною енергетичною системою.

    Тепер, якщо ставилась ціль розірвати відносини з Росією, то зрозуміло, що це виключно політичний крок. За ним немає чітких економічних розрахунків. Хоча я бачив, що є очікування, що ми можемо з цього отримати.

    Тобто, на мою думку, перша ціль виключно політична – демонстративно від’єднатися, поки на словах, оскільки фізично це зробити ні зараз, ні через п’ять років не вдасться.

    24tv.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.