• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Нейромережа створить тривимірну карту Середзем’я Толкіна
    Опубликовано: 2017-06-23 13:08:42

    Дослідники з британського університету розроблять технологію, завдяки якій штучний інтелект стане створювати анімовані 3D-карти фантастичних місць. Почати вирішили зі світу Дж.Р.Р. Толкіна – Середзем’я.
    Вчені з Ланкастерського університету отримали великий грант на подальші роботи з новим методом, який допомагає у цифровій обробці літературних творів. Дослідницька рада з мистецтва і гуманітарних наук виділяє науковцям 914 тис. фунтів, щоб нейромережу навчили читати книжки і власноруч візуалізувати їх географію у справжні 3D-карти.
     
    Роботу планується провести в три етапи. Перший рік піде на обробку масиву текстів, в ході якого програма буде вчитися знаходити літературні фрагменти, які підходять для візуалізації, і переводити їх в в формат XML. Протягом другого року програма буде вчитися «стискати» кожен текст до XML-опису певних місцевостей і за допомогою алгоритмів 3D-моделювання створювати для нього візуальний географічний довідник. Третій рік програма присвятить візуалізації конкретних сцен відповідно до сюжету твору з використанням програмного забезпечення для ігор.
     
    В результаті буде створено сайт з великою картографічної базою фантастичних місць з літератури і не тільки. Як вважає керівник проекту Саллі Бушелл, таким чином нейромережа буде допомагати людям у читанні і навчанні.

    news.platfor.ma



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.