• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Потягом до шести європейських країн: напрямки та ціни
    Опубликовано: 2017-06-19 13:09:03

    У зв’язку з безвізовим режимом між Україною та країнами Євросоюзу, для багатьох українців стає актуальним питання подорожей Європою. Тепер можна не думати щодо візи, а прихопити з собою біометричний паспорт і вирушити в мандрівку, зазначає Espreso.tv.

    З України їдуть потяги до шести європейських країн: Польщі, Словаччини, Угорщини, Болгарії, Чехії та Румунії. Також, за повідомленням «Укрзалізниці», невдовзі з’явиться новий маршрут Київ — Відень. До речі, придбати квитки на поїзди за міжнародними напрямками можна тільки у спеціальній касі на вокзалі.

    У подорожей залізничним транспортом є багато плюсів. Наприклад, квитки завжди мають один і той же тариф, який не залежить від курсу євро. Тобто немає різниці, чи купуєш квиток за місяць, чи за кілька днів — ціна залишиться тією ж. Також можна перевозити більше багажу, на відміну від авіаперельотів.

    Водночас, є й декілька мінусів: тривалість подорожі збільшується, а вартість квитка на потяг нерідко дорожче, ніж заздалегідь куплений квиток на літак.

    Пропонуємо розглянути можливі маршрути подорожей потягом до Європи.

    Україна — Польща (від 406 гривень)

    Київ — Варшава

    Щодня до Польщі відправляється чотири поїзди. О 16.52 з Києва відходить потяг Київ — Варшава. Тривалість такої поїздки — 15 годин 37 хвилин. На вокзал «Варшава Західна» поїзд прибуває о 8 годині 32 хвилини.

    На східний і центральний вокзали поїзд прибуває на півгодини раніше. Треба зазначити, що поїзд робить тривалі зупинки в польських містах. Так, в місті Дорохуськ він стоїть цілу годину, в Хелмі — 17 хвилин, у Любліні — 27 хвилин і в місті Луків — 12 хвилин. Вартість квитка до Варшави 2400 гривень.

    Київ, Львів — Перемишль

    Новий поїзд Інтерсіті+ йде до польського прикордонного міста Перемишль. На поїзд можна сісти в Києві та у Львові. Крім цих двох головних станцій, поїзд зупиняється в Святошино, Коростені та Підзамче. Поїзд відправляється щодня з Києва о 6 годині 45 хвилин і зі Львова о 12 годині 17 хвилин. Тривалість маршруту — 7 годин 40 хвилин. У Перемишль пасажири потрапляють в 13.25 за польським часом. Такий розклад зроблено спеціально, щоби пасажирам було зручно пересісти на інший поїзд і доїхати до Кракова чи Вроцлава.

    Вартість квитка Київ — Львів — Перемишль від 406 гривень. Квитки Львів — Перемишль обійдуться в 172 гривні.

    Львів — Вроцлав

    Також зі Львова їздить потяг до Вроцлава, із зупинкою в Кракові. Поїзд відправляється о 22.20 зі львівського Центрального вокзалу і прибуває до Кракова о 5 годині 28 хвилин, а до Вроцлава о 9 ранку 54 хвилини.

    Тривалість поїздки — 13 годин, вартість квитків від 1800 гривень.

    Ковель — Хелм

    Нещодавно «Укрзалізниця» запустила ще один щоденний маршрут — від Ковеля до Хелма. У Хелмі є зручні пересадки до Варшави та Любліна. Поїзд відправляється з Ковеля об 11.53, а прибуває до Хелма о 13 годині 41 хвилині за місцевим часом.

    Час в дорозі — трохи менше 2 годин, а вартість квитків від 130 гривень.

    Україна — Словаччина (від 2200 гривень)

    До Словаччини можна взяти квитки до безпересадочного причіпного вагону «Київ — Братислава». Поїзд курсує п’ять днів на тиждень (окрім четверга та п’ятниці). Відправлення о 23 годині 57 хвилин зі станції Київ-Пасажирський. Зі Львова поїзд відправлятиметься о 10 годині 10 хвилин. Зупиняється у Жмеринці, Хмельницькому, Тернополі, Львові, Мукачево та в прикордонному місті Чоп. Після перетину кордону, у Словаччині поїзд зупиняється в Кошиці, Зволені та прибуває до Братислави о 5.25 ранку за місцевим часом. Час в дорозі — 30 годин.

    Україна — Чехія (від 2900 гривень)

    До Чехії можна відправитися за маршрутом Київ — Прага (саме до цього поїзда чіпляють вагони до Братислави). Поїзд до Праги курсує щодня і відбуває з Києва о 23.57 хвилин, а до Праги прибуває через день о 7 годині 22 хвилини за місцевим часом. Поїздка за таким маршрутом триватиме 32 години 25 хвилин. Поїзд їде через Вінницю, Хмельницький, Тернопіль, Львів, Мукачево та Чоп. Потім, після зупинки, він проїжджає майже через всю Словаччину — від Чиєрна Над Тисою і Кошице до міста Жиліна. У Чехію поїзд в'їжджає через прикордонне місто Тршінець.

    Україна — Угорщина (від 1900 гривень)

    Щоденний потяг Київ — Будапешт відбуває з вокзалу Київ-Пасажирський о 20.22. Поїзд їде через Львів, з якого відправляється о 5.43. До Будапешта пасажири прибувають о 18.37 за місцевим часом, а тривалість такої поїздки — 23 години 20 хвилин.

    Україна — Румунія (від 2100 гривень)

    До Румунії їздить потяг Київ — Бухарест. Він проїжджає через Вінницю, Кам'янець-Подільський та Чернівці. До Румунії потрапляє через міста Вікшани, Сучави, Бакзу. З Києва пасажири відбувають о 20.05, а прибувають до Бухареста о 22.56 за місцевим часом. Тривалість поїздки —27 годин.

    Україна — Болгарія (від 2400 гривень)

    Маршрут за новим напрямком Львів — Варна курсує з 15 червня. Насправді це не цілий поїзд, а причіпний вагон у складі поїзда Мінськ — Варна. Поїзд проходить через Івано-Франківськ та Чернівці. Вартість квитків від 2400 гривень, а тривалість поїздки — близько 32 годин. Однак треба мати на увазі, що цей потяг курсує раз на 10 днів.

    brovary.net.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.