• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Аграрії можуть отримати 8 млрд грн держпідтримки
    Опубликовано: 2017-06-16 16:13:16

    Кабінет міністрів планує збільшити фінансову підтримку аграріїв із загального фонду державного бюджету до 2020 р до 8 млрд грн з 5,5 млрд грн у поточному році, повідомляє УНІАН.

    Згідно плану, сума фінансування збільшиться поступово. Так, у 2018 р. аграрії можуть отримати 6 млрд грн, у 2019 р. ― 7 млрд грн.

    Про це йдеться в бюджетній резолюції до 2020 р., затвердженої урядом у ході засідання. Кошти будуть спрямовані на бюджетні дотації, технічне переобладнання сільгоспвиробництва, здешевлення кредитів і страхових платежів, кредитування фермерських господарств, стимулювання розвитку тваринництва, садівництва, рибництва.

    Всього в поточному році на підтримку аграрної галузі уряд передбачив 5,5 млрд грн, що в 20 разів більше, ніж роком раніше, і становить 1% від валового виробництва сільгосппродукції. Дана норма про виділення 1% від аграрного ВВП закріплена у Бюджетному кодексі на 2017-2021 рр. За прогнозами голови Мінагрополітики Тараса Кутового, наступного року сума держпідтримки становитиме понад 6 млрд грн.

    kurkul.com



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.