• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • АМПУ і «Рісоіл Термінал» підписали меморандум про днопоглиблення і збільшення перевантажувальних потужностей у Чорноморському порту
    Опубликовано: 2017-05-15 15:00:20

    Адміністрація морських портів України (АМПУ) підписала меморандум про співпрацю з компанією ТОВ «СП Рісоіл Термінал» для збільшення обсягу вантажопотоку в морському порту «Чорноморськ» з одночасним збільшенням рівня глибин.

    Про це повідомила прес-служба АМПУ.

    Згідно з меморандумом, АМПУ проведе днопоглиблювальні роботи в акваторії першого ковша Сухого лиману Іллічівської філії ДП «АМПУ».

    Техніко-економічне обґрунтування цього проекту було затверджено Кабінетом Міністрів України в жовтні 2016 року. Сьогодні проект днопоглиблення в порту проходить процедуру затвердження. Він передбачає збільшення глибини з 12 до 15 м. Крім того, буде збільшена глибина підхідного каналу порту до 16 м. Усього обсяг днопоглиблення складе 3104,7 тис. куб. м.

    Днопоглиблення стартує в IV кварталі 2017 року і буде завершено в 2018 році.

    Зі свого боку портовий оператор «СП Рісоіл Термінал» має намір збільшити свої перевантажувальні потужності в порту і забезпечити експортний вантажопотік не менше 3 млн тонн на рік.

    Для цього буде побудований універсальний склад № 2, станція розвантаження вагонів № 2, резервуари силосного типу, транспортна галерея до стику причалів № 10, 11 та вздовж причалу № 11 з установкою суднонавантажувальної машини на причал № 11, двосторонній пірс на стику причалів № 10- 11 з причалами № 11-а і 11-б з установкою суднонавантажувальних машин. Ці нові потужності мають забезпечити збільшення кількості суднозаходів в порт, і, відповідно, портових зборів.

    «Розвиваючи бізнес, ми постійно збільшуємо обсяги перевалки експортних вантажів», – зазначив керівник компанії СП «Рісоіл Термінал» Олег Фотченко.

    «Сьогодні підписана вже друга угоду про взаємні зобов'язання бізнесу і АМПУ з розвитку інфраструктури Чорноморського порту. Якщо партнерство з приватними інвесторами буде розвиватися такими темпами, Чорноморськ стане найперспективнішим портом країни», –наголосив керівник АМПУ Райвіс Вецкаганс.

    Нагадаємо, що раніше АМПУ вже підписала меморандум про співпрацю з агрохолдингом «Кернел».

    Довідка

    ТОВ «СП Рісоіл Термінал» – найбільший термінал у Чорноморському регіоні з перевалювання наливних і зернових вантажів, який є портовим оператором в морському торговому порту Чорноморськ.

    З 2001 року наливний термінал грає ключову роль в експорті рослинних олій в Україні, надаючи послуги з перевалювання харчових наливних вантажів таким компаніям, як Cargill, Kernel, ADM та іншим. Зерновий термінал був введений у березні 2016 року. Станом на кінець 2016 року він перевалив понад 1 млн тонн зернових вантажів.

    agrotimes.net



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.