• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Нардепу Кононенку віддана на відкуп вся енергетична сфера України, – Волинець
    Опубликовано: 2017-05-09 21:04:06

    Через відсутність коштів, директори шахт та збагачувальних підприємств постійно перебувають перед загрозою відкриття проти них кримінальних справ, і, таким чином, є залежними від високопосадовців.

    Про це в ефірі хард-ток-шоу «В очі» (щопонеділка о 23:00) на телеканалі ZIK заявив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

    Розповідаючи про одну з корупційних схем, яка й досі функціонує на шахтах Львівсько-Волинського вугільного басейну, Михайло Волинець розповів, що за його заявами Національне антикорупційне бюро порушило кримінальні провадження: «Після одного з моїх інтерв’ю було порушено кримінальне провадження в НАБУ. Мене викликали на допит, не один раз допитували міністра енергетики та ПЕК Ігоря Насалика, а також заступника міністра. Були здійснені обшуки і в НАБУ якось так ланцюжок притягнувся до народного депутата Кононенка з фракції Блоку Петра Порошенка і Сергія Тригубенка. Зрозуміло, що НАБУ опинилось під тиском самого Кононенка. В них були труднощі. Вони знову викликали мене на допит, відбулась відповідна розмова, мене пробували прощупати, чи втримаюсь я на тих же позиціях відносно відкритості та бажання подолати корупцію.

    Останнім часом НАБУ знову активізувалось, думаю, що зараз вони накопичують матеріали. Це питання обговорювалось на рівні перших керівників Адміністрації Президента та Кабінету Міністрів. Мною були досить незадоволені. Мене попередили в Службі безпеки України ті патріоти, які були з нами на Майдані. Мені сказали, що якщо раніше мої телефони час від часу слухали, то зараз дуже ретельно аналізуються усі мої контакти».

    Голова Незалежної профспілки гірників підкреслив, що через кураторство вугільної сфери, яке здійснює нардеп з БПП Ігор Кононенко, правоохоронним та контролюючим органам важко здійснювати свої обов’язки стосовно корупційних схем в видобувній галузі.

    «Народному депутату Кононенку віддана на відкуп вся енергетична сфера України. Всі ці рішення НКРЕКП, грабіжницькі тарифи погоджуються на відповідному високому рівні. Голова НКРЕКП Дмитро Вовк – також  виходець з бізнесу Петра Порошенка. Це одна команда, це люди Президента. Вони мають високих «дах» і прикриття. Навіть контролюючі органи нездатні виконувати свої обов’язки щодо них, або ж їм дуже важко це робити», – заявив гість програми.

    За інформацією Михайла Волинця, через відсутність коштів, директори шахт постійно перебувають перед загрозою відкриття проти них кримінальних справ, і, таким чином, є залежними від вищезгаданих «кураторів»:  «В галузі незбалансована ціна на вугілля, є корупція, немає держпідтримки. Генеральний директор шахти не зробив відрахувань в Пенсійний фонд, не відрахував кошти в Фонди соціального страхування, не сплатив податки в місцеві та центральні органи, не виплатив зарплату. Він отримує масу кримінальних справ проти себе. Всі ці директори шах є досвідченими керівниками. Їм хочеться працювати, реалізовувати себе, забезпечувати свої сім’ї. Але їм говорять: ви будете призначені на високу посаду, наприклад, директора, якщо погодитись працювати за корупційними схемами. Якщо не погодитесь – то вас завтра викинуть з посади».

    zik.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.