• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Нафта дорожчає на розмовах про можливе продовження пакту щодо скорочення видобутку
    Опубликовано: 2017-05-08 18:17:43

    Сьогодні вранці вартість липневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зросла на 1,41% — до 49,79 долара за барель.

    Світові ціни на нафту зростають у понеділок вранці на тлі заяв деяких міністрів про можливе продовження угоди про скорочення видобутку "чорного золота", свідчать дані торгів, передає РИА Новости.

    Сьогодні вранці вартість липневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зросла на 1,41% — до 49,79 долара за барель. Ціна червневих ф'ючерсів на нафту марки WTI збільшилася на 1,32% — до 46,83 долара за барель. У суботу міністр нафти Ірану Біжан Зангане заявив, що країни-учасниці угоди про скорочення видобутку нафти, що не входять в ОПЕК, ймовірно, приймуть рішення продовжити термін її дії. Він також зазначив, що Іран підтримає будь-яке рішення країн ОПЕК з питання продовження угоди. Іран за умовами угоди отримав можливість збільшити видобуток нафти до досанкційного рівня. В кінці квітня Зангане заявляв, що країна видобуває близько 3,8 мільйона барелів на день.

    У неділю міністр енергетики, промисловості та природних ресурсів Саудівської Аравії Халід аль-Фалих повідомив, що Бруней готовий продовжити термін дії угоди ОПЕК та інших держав про скорочення видобутку нафти. Члени ОПЕК, включаючи лідера картелю за обсягом видобутку нафти — Саудівську Аравію, висловлюються на підтримку пролонгації віденської угоди. У четвер голова Міненерго РФ Олександр Новак заявив, що Росія також схиляється до продовження угоди. ОПЕК 30 листопада 2016 року у Відні домовилася про скорочення свого видобутку на 1,2 мільйона барелів на день з жовтневого рівня. Одинадцять країн, що не входять в ОПЕК, 10 грудня погодили скорочення свого видобутку сумарно на 558 тисяч барелів на добу, в тому числі Росія на 300 тисяч. Угода укладена на перше півріччя 2017 року з можливістю продовження. Рішення про долю угоди буде прийнято у Відні 25 травня.

    economics.unian.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.