• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Український інвестор збудує сонячну електростанцію у Чорнобильській зоні
    Опубликовано: 2017-05-03 22:50:16

    Міністр екології Остап Семерак повідомив про намір українських інвесторів побудувати СЕС у Чорнобильській зоні

    Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Хмарочос".

    Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак нагадав, що наприкінці минулого року було оголошено про збір заявок від інвесторів на будівництво сонячних електростанцій у Зоні відчуження.

    "До 1 березня ми збирали ці заявки і отримали понад 50. Сьогодні проводимо підготовчу роботу щодо старту цих проектів", — сказав він. За словами Остапа Семерака, потенціал Чорнобильської зони дозволяє дати можливість реалізувати усі ці заявки.

    "Чорнобильська станція мала 4 енергоблоки, а планувалося їх в радянські часи збудувати аж 12. Мережі, які будувалися, були доволі потужними. Я думаю, що ми можемо, при правильній організації роботи забезпечити інтерес всіх інвесторів, які прийшли", — сказав міністр. За його оцінками, йдеться про виробництво в межах 2,5 тисяч МВт електроенергії.

    Також Семерак розповів, що перший проект відновлювальної сонячної енергетики на території Чорнобильської Зони вже почали реалізовувати. "Сьогодні можемо говорити про першу приватну інвестицію в зону. Це невеличка сонячна станція, яка вже будується. Це український інвестор", — сказав міністр.

    mykyivregion.com.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.