• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • В Україні знайшли альтернативу антрацитовому вугіллю
    Опубликовано: 2017-04-28 21:50:52

    Через нестачу Антрацитової групи вугілля в Україні зупинились 5 теплоелектростанцій. Залишкові запаси на підприємствах не перевищують місячної норми. Попередньо, розпорядження уряду діє до першого червня, але нових поставок сировини поки не має.

    Відбулась перша повна зупинка Трипільської ТЕС з часів її створення. Всі теплоелектростанції загасили полум’я через брак антрацитового вугілля. В Україні його добувають лише на окупованій території Донбасу, інформує еizvestia.com.

    Ще в 2014-му РНБО оцінило ризики співпраці з терористами і рекомендувало переводити підприємства на альтернативні види палива.

    Директор Трипільської ТЕС переконаний, якби коридори поставок не перекрили, українські теплоелектростанції і далі б сиділи на антрацитовій голці. Скептики вугільний мараторй сприйняли з острахом і звинуватили уряд у некомпетентності.

    Енергетики ж заспокоюють, до опалювального сезону, Зміївську ТЕС переведуть на гібридну систему, а Трипільську на реверсну.

    Після модернізації, теплоелектростанції зможуть працювати не лише на антрацитовому, але й на газовому вугіллі. Його добувають на підконтрольній Україні території. Спеціалісти переконують нововведення по гаманцях українців не вдарять.

    Доля нашої дорогої електроенергії, вона буде не значна. Тому покупці електроенергії, за моїми розрахунках, взагалі не відчують подорожчання,– заявив директор Трипільської ТЕС Петро Кравець.

    Крім того, зі збільшенням потреб теплоелектростанцій, роботою будуть забезпечені і шахтарі. Вугілля газової групи починає бути пріоритетним.

    eizvestia.com



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.