• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Бізнес і влада спільно працюють над вирішенням проблем експортно-імпортної діяльності
    Опубликовано: 2017-04-28 20:05:31

    У Клубі Ділових Людей відбувся круглий стіл «Адвокація для розвитку торгівлі», який проходить у межах ініціативи «Діалог зі сприяння торгівлі» за сприяння Європейського Союзу та підтримки Інституту економічних досліджень та політичних консультацій (ІЕД). На засіданні представники малого та середнього бізнесу спільно обговорили актуальні проблеми, з якими вони стикаються у своїй зовнішньоекономічній діяльності. Загалом у роботі взяли участь понад 30 представників малого та середнього бізнесу.

    Усі учасники круглого столу поділилися досвідом, проблемами і домовилися й надалі докладати максимум зусиль для покращення ситуації у сфері зовнішньоекономічної діяльності. Пріоритетними для подальшої роботи вони визначили інформаційно-освітній напрям, щоб збільшити обізнаність про можливості та вимоги ринку серед малих підприємців, та напрям роботи з митницею для оптимізації процесів визначення митної вартості та кодування товарів.

    Протягом наступного місяця у межах проекту буде проведено структурування окреслених проблем і визначено інституції, в межах компетенції яких є інструменти для їхнього вирішення. Клуб Ділових Людей організує зустрічі зі стейкхолдерами: з представниками митниці, ДФС, облдержадміністрації, громадських організацій, щоб чітко прописати план подальших дій для кожної структури у всіх пріоритетних напрямках.

    «Для мене особисто було несподіванкою те, що підприємці не знають, як шукати партнерів закордоном, як правильно визначати коди товарів та митну вартість, що таке «єдине вікно», де знайти брокера тощо, – відзначив Голова Клубу Ділових Людей Микола Савуляк. – Ми плануємо організувати проекти, у межах яких навчатимемо підприємців позиціонувати свій товар і послуги на ринку, виводити його на певні якісні характеристики, шукати ніші закордоном і розвивати у підприємців «soft skills», яких їм сьогодні дуже бракує».

    mediastar.net.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.