• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Реформа державних компаній гальмується на всіх рівнях - Абромавічус
    Опубликовано: 2017-04-24 18:45:39

    Для швидкої і ефективної реформи державних підприємств та перетворення їх на прибутковий і конкурентоспроможний бізнес, потрібні політична воля на державному рівні і бажання замінити неефективні механізми управління на більш прогресивні, використовуючи кращі світові напрацювання у сфері держуправління.

    Про це кореспонденту Finance.UA розповів екс-міністр економіки України Айварас Абромавічус.

    На його думку, в Україні ще дуже мало зроблено для підвищення ефективності роботи державних підприємств.

    “Необхідно відмовитися від існуючої практики управління державними компаніями з міністерств і відомств. Мета реформи: створення незалежних наглядових рад для стратегічного управління державними організаціями. Наглядова рада покликана виконувати дві основні функції: розробити і затвердити стратегію для підприємства, і ізолювати підприємство від політичного тиску вищого міністерства”, – зазначає він.

    Такий підхід до управління використовується в багатьох розвинених країнах, найбільш успішно застосовується в Скандинавії. Для прикладу, державні компанії Швеції показують ефективність роботи не гіршу, а часто і кращу, ніж приватні компанії.

    “На жаль, реформу державного сектору так і не вдалося реалізувати повністю, оскільки ініціативи наражаються на активний опір керівництва підприємств і міністерських чиновників. За фактом з’ясувалося, що в реформуванні державного сектору немає реальної зацікавленості на державному рівні”, – резюмував Абромавічус.

    news.finance.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.