• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Упродовж трьох років до Жовкви вдасться залучити близько 1 млн. євро
    Опубликовано: 2017-04-17 17:08:48

    У Жовкві відбулася інформаційна зустріч у рамках проекту «Реалізація першого етапу модернізації комунальної котельні та району, що нею опалюється». У місті буде встановлено два котли у комунальній котельні на вул. Лесі Українки, 5, замінено тепломережу від котельні та повністю реконструйовано дошкільний навчальний заклад №2 «Калинонька».

    Проект впроваджується у рамках програми «Демонстраційні Проекти – Угода мерів» завдяки коштам Європейського Союзу. Загальний бюджет проекту — 860 тис. євро, з яких 688 тис. євро – це кошти Європейського Союзу, 172 тис. євро – Жовківської міської ради.

    “Місто активно працює у сфері залучення інвестицій – приватних, державних та грантів, — зазначив міський голова Жовкви Петро Вихопень. – Серед останніх важливе значення має програма «Демонстраційні проекти — Угода мерів», у рамках якої за 3 роки у Жовкву вдасться залучити близько 1 млн.  євро коштів Європейського Союзу». Він подякував європейським партнерам за надану можливість розвивати місто, а також Львівській ОДА — за допомогу у співфінансуванні. «Від облдержадміністрації ми відчули не лише моральну, а й фінансову підтримку, адже проект вимагає дофінансування з української сторони. У минулому році ми отримали 2 млн. грн. на співфінансування проекту», — додав мер.

    Своєю чергою, представники проекту та ОДА відзначили зміни, які відбулися у Жовкві, за останні роки. «Ми у надзвичайному за-хопленні від тієї роботи, яку проробило місто та ставимо Жовкву у приклад іншим містам», – зазначив  заступник директора департаменту міжнародної технічної допомоги та міжнародного співробітництва Львівської ОДА Юрій Космина.

    — Щоразу, коли я приїжджаю до Жовкви, захоплююсь тим, як місто себе перебудовує, як воно змінюється. Ніколи ніякого успіху не вдається досягнути, якщо громада до цього не буде залучена. У Жовкві це розуміють, — додав експерт Команди підтримки програми Сom-Dep Андрій Кирчів.

    2017 рік – останній з трьох, на який розрахований проект. Попри це, він буде найбільш плідним, адже відбудеться безпосередньо закінчення втіле-ння у життя задумів, які проект передбачає.

    Станом на кінець березня проведено тендер, і визначено виконавця робіт з реконструкції садочку № 2. Вони розпочнуться вже у квітні і триватимуть до вересня. Також і проведено тендер, та визначено генпідрядника на виконання робіт із заміни тепломережі, та триває виготовлення проектно-кошторисної документації для котельні.

    vzhovkvi.com



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.