• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Через блокаду ОРЛО вугілля на Луганську ТЕС возитимуть автотранспортом – губернатор
    Опубликовано: 2017-04-04 19:02:23

    Керівник Луганської обласної ВЦА назвав проблемою постачання вугілля на Луганську ТЕС для її сталої роботи та створення резерву на опалювальний сезон 2017-2018 років.

    Про це Юрій Гарбуз заявив під час апаратної наради в Луганській обладміністрації, повідомляє кореспондент Укрінформу.

    «Єдина можливість транспортувати вугілля – залізницею до Рубіжного, а потім автотранспортом до Щастя. Але у такому випадку за добу по головній магістралі області будуть проїжджати 160 великовантажівок. Такий інтенсивний рух не тільки доб’є наші дороги, а й повністю паралізує рух пасажирського транспорту», – сказав Гарбуз.

    Очільник області доручив відповідному департаменту та Облавтодору розробити оптимальну схему руху вантажного транспорту із використанням об’їзних та грунтових доріг.

    Також на нараді зазначено, що на сьогодні Луганська область відключена від об'єднаної енергетичної системи України. Єдиним джерелом генерації електроенергії є Луганська ТЕС, яка здійснює електропостачання як на контрольовану частину області, так і в ОРЛО.

    Задля підключення регіону до єдиної енергосистеми України ДП «НЕК «Укренерго» прийнято рішення про будівництво нової підстанції потужністю 500 кВ «Кремінська» із заходами ПЛ 500 кВ «Донбаська-Донська» і будівництво нової повітряної лінії 200 кВ «Кремінська-Ювілейна», яка з’єднає область з об’єднаною енергосистемою України.

    Станом на 1 січня 2017 розроблено технічно-економічне обгрунтування проекту, виконано його експертизу. Орієнтовний термін введення підстанції в експлуатацію – I квартал 2018 року.Як повідомляв раніше Укрінформ, організатори «блокади торгівлі на крові» залишили вільною залізничну гілку, яка з’єднувала Луганську ТЕС з антрацитовими шахтами на окупованій території. Після їх захоплення бойовиками блокаду, тепер уже повну, оголосило керівництво держави.

    При цьому внаслідок втрати частини території області був втрачений і залізничний шлях, який би з’єднував ТЕС у м. Щастя із рештою залізничної мережі України.

    ukrinform.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.