• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • У червні у Бобринці запрацює одна з найбільших сонячних електростанцій в Україні
    Опубликовано: 2017-03-30 16:07:48

    У Бобринці будують одну з найбільших в Україні сонячних електростанцій.
     
    Вона вироблятиме 17 мегават «зеленої» електроенергії. Зараз на території тривають підготовчі роботи, передає канал „Кіровоград”.
     
    Територія, площею в майже тридцять гектарів, раніше використовувалась для випасу худоби. Останні кілька років стояла пусткою. Плани збудувати тут сонячну електростанцію у місцевої влади з’явились 2 роки тому. Землю передали інвесторам, проте тоді роботи так і не почалися. Наприкінці 2016-го, місцева влада знайшла нових інвесторів. Вони з березня почали будівельні роботи.
     
    До зведення електростанції залучили фахівці з інших областей і місцевих жителів. Будівництво забезпечить роботою три соті бобринчан. Усі роботи оплачують інвестори.
     
    Будівництвом займається фірма-підрядник з Вінниці. На її рахунку зведення кількох сонячних електростанцій у Вінницькій та інших областях країни. Такий вигляд з повітря матиме і електростанція поблизу Бобринця. Вона буде однією з найбільших в країні. Нині тут ведуться підготовчі роботи: встановлюють паркан, копають траншеї під прокладку кабелю, готують бетонні конструкції.
     
    Всього тут мають прокласти більше двохсот кілометрів кабелю. Він об’єднуватиме в єдину систему 65 тисяч сонячних панелей. Поки змонтували одну. Вона забезпечує будівельників світлом та енергією для електроінструментів. Решту почнуть монтувати за місяць.
     
    На тридцяти гектарах розмістять більше шістдесяти тисяч сонячних панелей. Запуск електростанції планують у червні. В подальшому місцева влада збирається розширювати співпрацю з інвесторами. Найближчим часом, під розміщення сонячних панелей виділять ще 6 гектарів. Хочуть встановити сонячні панелі і на даху місцевої школи.

    novosti.kr.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.