• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • ПАТ «ДТЕК Дніпрообленерго» не матиме дозволу виступати поручителем іншої компанії у фінансових зобов’язаннях на 910 млн доларів США
    Опубликовано: 2017-03-29 22:01:23

    Прокуратура Дніпропетровської області здійснила вступ у справу в інтересах держави в особі Фонду державного майна України до ПАТ «ДТЕК Дніпрообленерго» (25% акцій якого належить державі в кількості 1,5 мільйонів штук) щодо визнання недійсним рішення загальних зборів акціонерів.

    Про це повідомили в прес-службі прокуратури в області.

    Відповідно до вказаного рішення ПАТ «ДТЕК Дніпрообленерго» надано дозвіл на укладання договору поруки, згідно якого останнє мало забезпечити всім своїм майном фінансові зобов’язання іноземної компанії на суму 910 млн доларів США. Ця сума значно перевищує активи підприємства з часткою державної власності, що свідчить про наявність загрози економічним інтересам держави.

    Прокуратурою встановлено, що за прийняття такого рішення голосував акціонер, який є зацікавленою особою в укладанні договору поруки, що є порушенням ст.71 Закону України «Про акціонерні товариства».

    Постановою Дніпропетровського апеляційного господарського суду від 27 березня 2017 року, за участі прокуратури Дніпропетровської області, вказане рішення загальних зборів акціонерів визнано недійсним.

    nashemisto.dp.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.