• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Центренерго оголосило конкурс на постачання імпортного вугілля в Україну
    Опубликовано: 2017-03-28 09:20:32

    Державна енергогенеруюча компанія Центренерго оголосила тендер на поставку 700 тис. тонн вугілля очікуваною вартістю 1 523,2 млн гривень (за ціною 2 176 гривень/тонна, без ПДВ, або $80,14 /тонна за курсом НБУ), які повинні бути доставлені в порти Чорного моря (на умовах CIF).

    Про це йдеться у тендерній документації компанії, оприлюдненій в системі публічних закупівель Prozorro, передають Українські новини.

    Тендер був оголошений у понеділок, 27 березня, о 16:00. Тендерні умови передбачають поставку з 1 травня по 31 грудня. Також передбачене вугілля базової калорійністі 6 000 ккал/кг, мінімальної 5 000 ккал/кг. Мінімальний обсяг партії - 70 тис. тонн.

    Відповідно, компанія очікує поставку близько 10 кораблів.

    Оплата 100% вартості буде здійснюватися з використанням документально підтвердженого безвідзивного акредитива.

    Акредитив підтверджується банком, рейтинг якого відповідає рейтингу першокласних (не нижче інвестиційного класу).

    Нагадаємо, що Міністерство енергетики та вугільної промисловості визначило потреби в імпортному вугіллі на 2017 в обсязі - 5,6 млн тонн.

    До складу Центренерго входять 3 ТЕС: Вуглегірська (Донецька область), Зміївська (Харківська область) і Трипільська (Київська область), сумарна проектна потужність яких становить 7 660 МВт, це близько 14% від загальної встановленої потужності України.

    На ТЕС компанії встановлено 23 енергоблоки потужністю від 175 до 800 МВт, з яких 18 блоків - вугільні, а 5 призначені для використання газомазутного палива.

    78,289% акцій компанії належить державі в особі Фонду державного майна.

    Раніше повідомлялося, що запаси антрациту на складах українських ТЕС суттєво скоротилися.

    biz.nv.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.