• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Через бездіяльність ДТЕК надійність електропостачання Івано-Франківщини під загрозою
    Опубликовано: 2017-03-25 21:05:11

    Енергетики взяли участь у спільній нараді за участі ПАТ ДТЕК «Західенерго», ТОВ «Карпатнафтохім» та керівництва Івано-Франківської ОДА щодо кризової ситуації, спричиненої запланованим виведенням в тривалий ремонт автотрансформатора 220/110 кВ АТ-5 на Бурштинській ТЕС від якого залежить надійність електропостачання частини Івано-Франківської області, повідомляє прес-служба «Прикарпаттяобленерго».

    У випадку, якщо ПАТ ДТЕК «Західенерго» виведе його в ремонт на заявлений період – з березня по жовтень – північна частина Івано-Франківщини, зокрема, Галицький, Рогатинський, Калуський райони та більша частина м. Івано-Франківська фактично залишаться без резервних джерел заживлення у випадку аварій. Серед підприємств, що можуть постраждати від вимкнень: ПАТ «Івано-Франківськцемент», ДП ВО «Карпати» (колишній радіозавод), станція аерації КП «Івано-Франківськводоекотехпром», а також інші підприємства, які мають безперервний виробничий цикл.

    Окрім цього без цього трансформатора енергетики не зможуть підготувати електромережі до зимового сезону в літню пору. Оскільки, для того щоб провести ремонт ліній та енергообладнання доведеться на тривалий час вимикати велику частину споживачів, що є неприпустимим.

    Також, через вимкнення АТ-5, у разі запровадження планових вимкнень електропостачання через введення надзвичайного стану в енергетиці, який діє зараз в Україні, обленерго доведеться вимикати відразу всю область, а не її частину.

    «Три роки тому, 23 лютого 2014 року, на Бурштинській ТЕС відбулося аварійне вимкнення силового трансформатора АТ-5, потужністю 125 МВА, - розповідає передісторію технічний директор ПАТ «Прикарпаттяобленерго» Олег Сеник. – Після випробування пошкодженого трансформатора фахівці Бурштинської ТЕС визначили, що його ремонт потребує значних коштів і часу, тож, як тимчасовий варіант, за сприяння ОДА, взяли в оренду автотрансформатор аналогічних параметрів у ТОВ «Карпатнафтохім». 1 березня 2017 року термін оренди закінчився, власники вимагають його повернення в м. Калуш для відновлення хімічного виробництва. Проблема в тому, що старий трансформатор досі не відремонтували».

    У обленерго сподіваються, що ДТЕК «Західенерго» візьме на себе відповідальність та подбає про придбання або оренду нового трансформатора, поки старий буде в ремонті, для того щоб прикарпатці були з надійним електропостачанням.

    «ДТЕК «Західенерго» позиціонує себе, як соціально-відповідальна компанія, що дбає про громаду в якій працює, - додає Олег Сеник. – Ми сподіваємося, що це не просто слова»

    malakava.if.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.