• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Газовидобувна галузь - один з елементів енергетичної безпеки держави, - Галина Карп
    Опубликовано: 2017-03-24 18:08:16

    23 березня, перший заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості України Галина Карп взяла участь у II Українському газовому інвестиційному форумі.
    Захід проведено з фокусом на залучення інвестицій у газовий сектор України.
    Галина Карп, зокрема, взяла участь у панельній дискусії «Стратегія розвитку газовидобувної галузі України в контексті забезпечення енергетичної безпеки України».
    У ході дискусії Галина Карп зазначила, що Міненерговугілля працює над розробкою нормативно-правової бази, необхідної для впровадження реформ, та наголосила на важливості Закону України «Про ринок природного газу». «Цього року Міненерговугілля працює над нормативно-правовими актами, які необхідно прийняти для його повної реалізації», - зазначила вона.
    Також звернула увагу на системну роботу над проектом Енергетичної стратегії України до 2035 року. Документ, за її словами, необхідний, щоб кожен учасник ринку міг зрозуміти, куди ми рухаємося спільно, які для цього потрібно здійснити заходи та яка допомога потрібна з боку Уряду.
    Галина Карп повідомила, що виконується план заходів щодо анбандлингу НАК «Нафтогаз України». «Міненерговугілля очолює робочу підгрупу, яка працює над механізмом передачі активів від діючого підприємства ПАТ «Укртрансгаз» до підприємства «Магістральні газопроводи України», яке створене п’ять місяців тому», - зазначила перший заступник Міністра.
    Одним із важливих кроків Міненерговугілля є прийняття Концепції розвитку газовидобувної галузі України, реалізація якої дасть поштовх виконанню завдань з нарощування вітчизняного газовидобування. Галина Карп зазначила, що Міненерговугілля підтримує розвиток газовидобування та додала: «Газовидобувна галузь – один з елементів енергетичної безпеки держави».
    Спілкуючись із представниками ЗМІ під час Форуму, Галина Карп зазначила також про важливість найскорішого прийняття Верховною Радою Закону України  «Про ринок електричної енергії України» у відповідності до Третього енергопакету. «Цей закон матиме ключове значення з погляду реформування ринку електричної енергії, а також – щодо запровадження більш прозорих і чесних правил виробництва та постачання електроенергії. Ринок електроенергії, який працює та побудований на принципах чесної конкуренції, насамперед сприятиме розв’язанню поточних проблем, з якими наразі стикається Україна, наприклад, стосовно тарифів на енергоносії», - наголосила Г. Карп.
    На її думку, корисною з погляду сприяння швидкому прийняттю цього Закону може стати зустріч із керівниками Парламентської коаліції, яка підтримує Уряд у Верховній Раді, та з доповідачем за цим законопроектом у Парламенті народним депутатом Левом Підлісецьким.
    Протягом роботи Форуму учасники також  обговорили питання:
    -       останні реформи та результати їх впровадження;
    -       зміни у законодавстві та переваги, що відкриваються для українських компаній та міжнародних партнерів;
    -       ключові аспекти видобутку та продажу газу в Україні;
    -       можливості залучення інвестицій та фінансування у сектор тощо.

    kmu.gov.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.