• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Незалежний аудитор оцінив діяльність НАБУ
    Опубликовано: 2017-03-15 21:08:56

    Результати роботи Національного антикорупційного бюро є посередніми.

    Про це сказав кандидат на посаду незалежного аудитора НАБУ Найджел Браун, пише Інтерфакс.

    "НАБУ важливий орган у системі боротьби з корупцією. Однак якщо врахувати всі ресурси, які витрачаються на його діяльність - гроші, людські ресурси, - то тоді результати діяльності на сьогоднішній день є посередніми", - сказав він.

    Він погодився з тим, що НАБУ повинно отримати право на прослуховування, якщо буде чіткий механізм на законодавчому рівні.

    "У багатьох країнах для збору доказів, прослуховування застосовується Не тільки щодо конкретної людини, але і членів його сім'ї. Йдеться про широке коло осіб і дуже важливо зрозуміти, де доцільно провести межу дозволеного", - прокоментував Браун.

    Браун також виступив за незалежну антикорупційну прокуратуру. Однією з причин він назвав зловживання всередині Генпрокуратури.

    "Якщо навести приклад Великобританії, то там є спеціальний офіс боротьби з великим шахрайством, який займається саме цими питаннями. Обсяг інформації, яку вони збирають, вимірюється сотнями гігабайт", - додав він.

    Введення в комісію з аудиту НАБУ від Верховної Ради Найджела Брауна супроводжувалося скандалом. На думку авторитетних блогерів, це могло б у підсумку привести до звільнення голови бюро Артема Ситника.

    gazeta.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.