• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • На українських фрілансерів хочуть повісити оплату ЄСВ
    Опубликовано: 2017-03-11 15:03:57

    Українським дрібним підприємцям і фрілансерам, яких вітчизняне законодавство зараховує до категорії самозайнятих громадян, доведеться сплачувати єдиний соцвнесок. Цю вимогу містить новий законопроект №6165, зареєстрований у Верховній Раді народним депутатом від «Народного фронту» Андрієм Помазановим, передає Infokava.com з посиланням на facenews.ua

    Документ, зокрема, суттєво розширює саму категорію самозайнятих українців. Зараз у ній перебувають члени творчих об'єднань і не вхідні в них творчі працівники та суб'єкти підприємницької діяльності. У новій версії в список додали українців, які займаються науковою, літературною, артистичною, художньою, викладацькою діяльністю, ведуть медичну, юридичну (в тому числі, адвокатську, нотаріальну) і навіть релігійну практику.

    На цю «цільову аудиторію» хочуть повісити новий податок — єдиний соціальний внесок. Власне, ЄСВ для самозайнятих громадян був і раніше. Але в кінці 2015 року, вносячи правки в Податковий кодекс, ВР виключила фізосіб-підприємців та громадян, які ведуть незалежну професійну діяльність, списку платників. Але, в підсумку самозайняті українці не можуть отримати соцдопомогу, зокрема, лікарняний, виплати по інвалідності тощо, йдеться в пояснювальній записці.

    infokava.com



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.