• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Енергоефективність у бізнесі: одна з фірм Полтави пересаджує працівників на електрокари та використовує сонячні батареї
    Опубликовано: 2017-03-10 18:01:19

    «ЕнергоЛайф» побував на одному з полтавських бізнес-об’єктів, де впроваджують відновлювальну енергетику  у власну справу.

    Сьогодні, 10 березня, громадська організація «Еколтава» провела екскурсію по привітній фірмі, що потроху відмовляється від традиційних джерел енергії та переходить  на сонячну енергетику.  Охоронна фірма "Явір-2000" продемонструвала «ЕнергоЛайфу. інфо» автономні сонячні ліхтарі й електроавтівки.

    Про варіанти використання відновлювальної енергетики у бізнесі розповів Артем Вірченко – директор приватного підприємства «ЕСКО-Лтава» (партнери охоронної фірми). За його словами, в охороні сонячна енергетика використовується для живлення систем вартування, відеонагляду, автоматичного відкривання воріт та живлення замків. Також енергію сонця можна використовувати як варіант резервного живлення будівель.

    Сонячна енергетика у деяких ситуація «виграє»  проти  традиційної.

    «Наприклад, ви захотіли зробити ворота автоматичними. Для цього не треба тягнути кабелі, достатньо буде встановити маленьку сонячну панель і акумулятор. І зможете автоматично відчиняти та зачиняти ворота. У місцях, де не прокладені традиційні електричні мережі, сонячна енергетика має високу конкуренцію. Окупається приблизно за рік»-, зазначив Андрій Вірченко

    Ліхтарі вуличного освітлення – ще один приклад впровадження відновлювальної енергетики. Артем Валерійович розказав про економічну вигоду та економію від встановлення світлодіодних ліхтарів.

    «Звичайно, термін окупності залежить від потужності світильників. При цьому зменшується відразу навантаження на розподільчі електричні станції. У порівнянні із сучасними газорозрядними лампами, світлодіодні споживають приблизно у 2 менше електроенергії. У порівнянні зі звичайною лампою розжарювання – у 8 разів»

    На території фірми «ЯВІР-2000» встановлені 2 світлодіодні ліхтарі, які використовують енергію сонця. Також кілька подібних ліхтарів, але без автономного живлення, розміщені на адміністративній будівлі.

    Автономні світильники закріплені на стовпах. Ліхтарі мають потужність по 120 ватт. Над кожним ліхтарем розташовані 3 сонячні панелі по 150 ватт. Зверху закріплений акумулятор з контролером. Артем Вірченко пояснив, що контролер потрібен для автоматичного увімкнення світильників:

    «Коли на вулиці стає недостатньо освітлення, контролер заряду «бачить», що панель не отримує достатньої кількості сонячної енергії,  і сам вмикає ліхтар»

    Світлодіодні ліхтарі мають кілька переваг над газорозрядними лампами. По-перше, вони в 6-7 разів економніші. По-друге, світлодіодні світильники дають набагато краще освітлення.

    «Вночі тут можна газету читати», - підкреслив Вірченко.

    Ще один критерій у відновлювальній енергетичній стратегії охоронної фірми – це купівля електромобілів. Вірченко розповів, що електрокари вночі заряджаються, а вдень працюють. На одній зарядці такі машини можуть проїхати від 120 до 250 км. Ціна за одну таку машину стартує від 16 тисяч євро.

    Підбила підсумки екскурсії голова правління «Еколтави» Юлія Мельник:

    «Еколтава» вже 3 рік поспіль займається пропагандою енергозбереження. Адже в умовах скорочення кількості викопного палива – це ключова тема. Тому сьогодні ми запросили всіх на бізнес-об’єкт щоб показати, що енергозбереження важливе не лише в побуті, а й у бізнесі»

    energolife.info



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.