• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Ливарний цех Львівського автобусного заводу виставили на аукціон за ₴6,1 млн
    Опубликовано: 2017-03-06 19:50:15

    Завдяки продажу майна ЛАЗу покриють борги з виплати зарплати працівникам заводуБудівлю ливарного цеху Львівського автобусного заводу на вул. Стрийській, 45 виставили на аукціон з продажу арештованим майном. В оголошенні про торги на сайті СЕТАМ вказано, що йдеться про триповерхову споруду площею 3,2 тис. м2. Початкова вартість майна – майже 6,2 млн грн.

    За останні два роки це вже друга спроба продати частину заводу. У квітні 2015 року планували продати цілий комплекс споруд, однак тоді торги відмінили, оскільки до аукціону не допустили жодного із чотирьох зареєстрованих учасників.

    Продаж ливарного цеху запланований на 27 березня. На участь в аукціоні зареєструвалися чотири учасники (жоден із них наразі не розкритий).

    Керівник головного управління юстиції у Львівській області Ярослав Жукровський пояснив ZAXID.NET, що завдяки продажу цеху Львівського автобусного заводу виконавча служба хоче покрити заборгованість із зарплати працівникам, яка виникла через невиконання нинішніми власниками заводу рішень судів.

    «Минулого року завдяки продажу металобрухту погасили близько 1 млн грн боргів із зарплати. Зараз ще залишається близько 2,1 млн грн боргів по заробітній платі для працівників ЛАЗу. Окрім цього є 6,7 млн грн боргу перед органами податкової інспекції і заборгованість перед органами пенсійного фонду в розмірі 7,2 млн грн», – розповів Ярослав Жукровський.

    За його словами, за останніх два роки це перший продаж нерухомого майна заводу – раніше продавали виключно металобрухт. «Наша позиція є такою. Державний виконавець приймає рішення про виставлення майна на продаж, якщо хтось таким рішенням незадоволений, то є судові органи, які можуть відмінити торги. У першу чергу в нас виникає питаня, чому менеджемент заводу не погашує борги із зарплати. Відповідно до закону, якщо немає добровільного погашення і не відбувається виконання судових рішень, тоді є примусове виконання», – додав керівник упраління юстиції Львівщини.Зазначимо, що у квітні 2015 року на аукціон виставили комплекс будівель ЛАЗу загальною площею 19,8 тис. м2 загальною вартістю 29,7 млн грн. Тоді намагалися продати ливарний, сантехнічний, ремонтно-механічний, металообробний, деревообробний цехи, заготівельну дільницю, компресорну та бетонно-розчинний вузол, однак торги відмінили.

    Усе майно ЛАЗу, яке намагаються продати на аукціоні, належить ТОВ «Львівські автобусні заводи», яке з жовтня 2014 року перебуває в стані припинення. Засновниками ТОВ «Львівські автобусні заводи» є акціонерна корпорація «Мерибені енерджі корп» (Канада), корпорація «Євротрак Технолоджіс лімітед» (Канада), приватна компанія «Сіті транспорт Констракшн Інвестмент ЛТД» (Великобританія) та Ігор Чуркін.

    Львівський автобусний завод приватизували у 2001 році. Тоді 70,4% акцій придбало українсько-російське науково-виробниче підприємство «СІЛ-Авто». Після цього в прокуратурі заявили, що ці акції вартістю 27,1 млн грн вибули з державної власності незаконно, внаслідок протиправних дій акціонерів товариства.

    На будівлі заводу наклали арешт, однак у січні 2016 року на підставі підробленого рішення суду нерухомість перепродали. Власниками будівель стали дві юридичні особи, які пов’язані з попереднім співвласником (росіянином Ігорем Чуркіним) – ТОВ «Львівський автобусний завод» та ТОВ «Будтехкомплектпостач Груп». Після того на все майно знову наклали арешт. За словами Ярослава Жукровського, станом на березень 2017 року є 107 виконавчих проваджень щодо ТОВ «Львівські автобусні заводи».

    zaxid.net



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.