• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • 3,8 млрд. гривень будуть освоєні в Україні, щоб домогтися енергоефективності
    Опубликовано: 2017-03-03 19:08:05

    Віце-прем'єр Геннадій Зубко запевнив: «У 2017 році фінансування програми енергоефективності складе 800 мільйонів із бюджету та три мільярди гривень – від міжнародних організацій».

    Віце-прем'єр і міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко заявив: «У бюджеті-2017 закладено 800 млн грн на компенсацію від держави за програмою «теплих кредитів». Додатково буде співфінансування трьох мільярдів гривень від міжнародних організацій програм енергоефективності.

    Урядовець також зазначив «Ми два роки підтримуємо громадян і домогосподарства за рахунок програми «теплих кредитів». Видано 164 тисячі кредитів на 2,5 млрд. гривень, держава компенсувала 800 тисяч гривень. Це – компенсація з боку держави частини коштів, витрачених на модернізацію теплопостачання, утеплення будівель і будинків».

    Як приклад Геннадій Зубко навів досвід ОСББ «Берегиня» у Львові, де за рахунок кредитів поставили індивідуальний теплопункт, який регулює температуру в квартирах. Тепер обігрів квадратного метра коштує там 22 гривень щомісяця, що на 30% дешевше, аніж у середньому по Львову.

    Геннадій Зубко визнав, що 164 тисяч кредитів – недостатня кількість, адже тільки у багатоповерхівках налічується 7,5 млн. домогосподарств. Він наголосив на важливості комплексного підходу у вирішенні питання енергоефективності.

    «Прийнята концепція щодо енергоефективності, низка законодавчих ініціатив знаходиться у Парламенті. Це законопроекти про «Фонд енергоефективності», «Про енергоефективність будівель», «Про комерційний облік», «Про житлово-комунальні послуги», – підкреслив Геннадій Зубко.

    Також він наголосив на важливості розвитку політики ОСББ. «Серед 120 тисяч багатоповерхівок створено 22 тисячі ОСББ, які об'єднали 26 тисяч будинків. Крім держпідтримки, вони можуть скористатися і муніципальною підтримкою. На реконструкцію і ремонт житлофонду насамперед гроші отримують ОСББ. У них є можливість отримати за свої гроші якісну і справедливу послугу, обрати підрядника.

    При Мінрегіоні створено Громадську раду ОСББ, яка інформує щодо досягнутих результатів, допомагає прибрати підводні камені. «Країна зміниться, коли буде відповідальний власник в кожному будинку, громаді, нарешті, в державі», – підкреслив віце-прем'єр-міністр.

    Про це повідомили сьогодні, 3 березня, на «Урядовому порталі».

    dailylviv.com



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.