• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Представники української металургії говорять, що без російського антрациту не обійтися
    Опубликовано: 2017-03-01 22:04:46

    На засіданні Уряду представники металургійних компаній України розповіли про альтернативи, які можуть використати у випадку проводження блокади поставок вугілля.

    28 лютого 2017 року у Кабінеті міністрів України відбулася зустріч Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана з представниками паливно-енергетичного та металургійного комплексів. На засіданні керівники українських металургійних компаній розповіли про альтернативу вугіллю,поставки якого наразі блокують, та які наслідки будуть для економіки держави через такі дії.

    Генеральний директор комбінату «Азовсталь» Енвер Цкітішвілі розповів, як їх підприємству прийшлося «викручуватися» через недостачу вугілля:

    «За час блокади підприємство втратило 3,6 млн доларів через подорожчання сировини. Чому це сталося? Причина цього в тому, що задля виробництва коксу потрібно 8-9 сортів вугілля. Розуміючи, що до нас не «приїде» вугілля з непідконтрольних території, ми були вимушені звернутися за допомогою до інших основних виробників – до Росії та США»

    Максим Тімченко, генеральний директор «ДТЕК», зазначив, що Україна має необхідність виходити на зовнішні ринки для закупівлі антрациту. За його словами, варто купити не менше 9 млн антрациту:

    «Це означає, що ціна вугілля виросте мінімум на 30%, і найочевидніша альтернатива – це Росія. Але і не здивуюся, що те вугілля, яке ми добували на своїх шахтах, надійде через поставки з Росії»

    Генеральний директор компанії «Укртеплоенерго» Олександр Штіпельман зазначив, що для українських підприємств потрібно низько-летюче вугілля. Потрібне вугілля є в ЮАР від 600 до 800 тис

    тонн.

    «Австралійське вугілля нам підходить тільки по одному показнику, американське не підходить взагалі. Нас штовхають в Росію»

    Володимир Гройсман підсумував, що через блокаду поставок вугілля в українській економіці може початися «ланцюгова реакція». Тобто, працівники металургійних заводів можуть втратити роботу (підприємства вже починають консервувати власне виробництво) та відповідно зарплатню. А із заробітної плати 60% від загальної кількості податкових відрахувань надходить до місцевих бюджетів:

    «А звідси фінансування культури, освіти, охорони здоров’я, доріг, інфраструктури і всього іншого».

    energolife.info



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.