• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Виставка Gulfood 2017 відкриває перед Україною нові ринки
    Опубликовано: 2017-02-27 19:03:02

    Україна може бути одним з важливих постачальників аграрної продукції до Об’єднаних Арабських Еміратів. Про це заявила заступник міністра Ольга Трофімцева після зустрічі з міністром зміни клімату та навколишнього середовища ОАЕ Тані Ахмедом Аль Зеюді.
    «Об’єднані Арабські Емірати зацікавлені в подальшій диверсифікації імпорту продуктів харчування для населення своєї країни, а Україна може бути одним з важливих постачальників. Ми маємо активізувати роботу між нашими країнами в аграрному секторі як на рівні урядів, так і на бізнес-рівні»,- розповіла заступник міністра з питань європейської інтеграції.
    Як відмітили Ольга Трофімцева та Тані Ахмед Аль Зеюді, торгівля між Україною та ОАЕ в аграрній сфері має потенціал для збільшення обсягів та розширення переліку продуктів, які постачаються з України до Об’єднаних Еміратів.
    У ході зустрічі сторони домовились про організацію візиту міністра зміни клімату та навколишнього середовища ОАЕ до України у поточному році. А також про можливість організації бізнес-місії для представників зацікавлених компаній з Об’єднаних Арабських Еміратів для встановлення прямих контактів з потенційними українськими партнерами, експортерами та ознайомлення з інвестиційними можливостями в аграрному секторі.
    Ольга Трофімцева також повідомила про зацікавленість колег з ОАЕ в опрацюванні меморандуму про взаєморозуміння або рамкової угоди про співпрацю між міністерствами обох країн, з метою формування пріоритетних напрямків співпраці та полегшення вирішення окремих робочих питань, таких як сертифікація халяльної продукції тощо.
    Зустріч між заступником міністра та Його поважністю Тані Ахмедом Аль Зеюді відбулась у рамках виставки Gulfood 2017, яка є одним з найбільших заходів у галузі харчової промисловості у світі. Цьогоріч у виставці взяли участь понад 30 українських виробників та експортерів аграрної та харчової продукції. Організатором українського стенду виступила Київська ТПП за підтримки Export Promotion Office — Міністерства економічного розвитку та торгівлі України.
    Довідково: двостороння торгівля між Україною та ОАЕ в 2016 році склала $133,6 млн. Експорт української агарної продукції склав $123 млн. Експортувались: олія — $66,6 млн, яйця – $20,5 млн, зернові злаки — $12,3 млн, м’ясо та субпродукти – $6,5 млн. Імпорт склав — $10,6 млн. Основні продукти імпорту: кава, чай, мате – $9,5 млн, тютюн — $0,7 млн.

    infoindustria.com.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.