• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Донецький металургійний завод зупинив роботу через блокаду сировини
    Опубликовано: 2017-02-27 18:32:05

    Донецький металургійний завод (ДМЗ), що входить до групи "Донецьксталь", з понеділка зупинив роботу єдиної діяла доменної печі (ДП) №1

    Як повідомляє Інтерфакс-Україна, це сталося у зв'язку з відсутністю залізорудної сировини (ЗРС) внаслідок блокади залізниці в зоні розмежування і припиненням поставок сировини, передає Depo.Донбас.

    Повідомляється, що у неділю 26 лютого денна зміна виплавила 400 тис. тонн чавуну і домна №1 припинила роботу. Представник керівництва зазначив, що раніше ДП-1 виплавляла 1,4-1,7 тис. тонн чавуну на добу, в середньому - близько 1,5 тис. тонн. Друга доменна піч давно не вводилася в роботу, працювали однією піччю.

    "Причина зупинки - нестача саме залізорудної сировини. Кокс поставлявся з Макіївського КХЗ, проблем з ним не було", - констатував представник підприємства.

    Довідка: ПрАТ "Донецьксталь-метзавод" створено на виробничих потужностях Донецького металургійного заводу (ВАТ "ДМЗ). Спеціалізується на виробництві металургійної продукції (60% валового доходу) і торгівлі коксом (40%).

    ДМЗ входить в групу "Донецьксталь", в складі якої також ПрАТ "Донецьксталь" - металургійний завод ", АТ" Ясинівський коксохімічний завод ", АТ" Макіївський коксохімічний завод ", АТ" Шахтоуправління "Покровське" (раніше - "Червоноармійська-Західна №1 ") та ін.

    Також повідомляється, що глава Федерації металургів України (ФМУ) Сергій Біленький на своїй сторінці в соцмережі Facebook в понеділок повідомив, що гірничо-металургійний комплекс України зазнає втрат.

    Він зазначив, що $ 6-10 млн втрат "Метінвесту" в місяць - це тільки у компанії "Метінвест". На відміну від інших подібних компаній вона вертикально інтегрована і певним чином застрахована від коливань ринку.

    "У інших компаній - не так. Збитки країни наростають як снігова куля від кожного непропущених через лінію розмежування вагона з металом, рудою, готовою продукцією. Бюджет на поточний рік недорахується 2,5-3 млрд грн, $ 2,5 млрд валютної виручки не прийде в країну, потрібно буде скоротити близько 45 тис. Робочих місць, з яких 25 тис. - На контрольованій території. Це велика біда для економіки - з цим потрібно терміново щось робити", - переконаний глава ФМУ.

    Нагадаємо, "ЛНР" і "ДНР" вимагають від України припинити залізничну блокаду до 1 березня, а в разі невиконання вимоги погрожують ввести "зовнішнє управління" на діючих на окупованому Донбасі українських підприємствах.

    Раніше українські металургійні підприємства заявляли про зупинку своїх виробництв в разі "націоналізації" їх з боку так званої "ЛНР" і "ДНР". Підприємства кажуть пр окатастрофічні наслідки: "Націоналізація" або перереєстрація підприємств в юрисдикції "ДНР / ЛНР" призведе до повного припинення експорту продукції. Крім того, вони не зможуть продовжувати свою подальшу роботу без кваліфікованого менеджменту та персоналу, який доведеться звільнити.

    Також відомо, що на території окупованого Доньасу припинили роботу Алчевський меткомбінат і коксохім (ІСД), шахти ПАТ "Краснодонвугілля" (ДТЕК), Єнакієвський меткомбінат (Метінвест). Крім того, керівництво Макіївського металургійного заводу планує припинити роботу більшості цехів підприємства.

    За неофіційними даними, в "ДНР" заявили про намір оголосити про створення "державного холдингу "Метенерго", до якого увійдуть "націоналізовані" підприємства Ріната Ахметова.

    dn.depo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.