• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Атомники ЮАЕС відмовили у тендері інституту Патона через недостовірні дані
    Опубликовано: 2017-02-20 17:02:55

    Южно-Українська АЕС відхилила тендерну пропозицію Науково-технічного комплексу «Інститут електрозварювання ім. Є.О. Патона» НАН України, оскільки той надав недостовірну інформацію про наявність документально підтвердженого досвіду виконання аналогічних договорів.

    Про це повідомили в управлінні інформації та громадських зв’язків ВП ЮУАЕС.

    «Відповідно до програми продовження експлуатації енергоблока №3 на відкриті тендерні торги було винесено послугу з оцінки технічного стану та перепризначення терміну експлуатації реактора. Пропозиції надали три учасники. Під час їх розгляду на відповідність кваліфікаційним критеріям з'ясувалося, що один з учасників – «Інститут електрозварювання ім. Патона» - надав недостовірну інформацію про наявність документально підтвердженого досвіду виконання аналогічних договорів. Отож його тендерну пропозицію було відхилено», - йдеться у повідомленні.

    Фахівці ВП ЮУАЕС зазначають, що робота, яку належить виконати, дуже відповідальна. Корпус реактора - це практично єдиний елемент у реакторній установці, який не підлягає заміні в процесі підготовки до продовження експлуатації енергоблока, і від оцінки його стану безпосередньо залежить можливість роботи блоку в надпроектний період.

    «Це занадто специфічний напрямок роботи, щоб ми могли довірити його хай і кваліфікованому, але такому, що не має достатнього досвіду, персоналу. Що стосується інституту ім. Патона, то з 4 найменувань робіт, вказаних у наданій ним довідці, нашій закупівлі відповідає лише одна. Ми отримали необхідну інформацію з Рівненської АЕС, де інститут виконує ці роботи. Проведений аналіз показав, що роботу наразі не закінчено і у регулятора є зауваження до наданих йому документів», - наголошує генеральний директор ВП ЮУАЕС Володимир Лісніченко.Пропозиції двох інших учасників тендеру відповідають кваліфікаційним вимогам. Більше того, одна з фірм-учасниць виконувала аналогічні роботи в процесі продовження терміну експлуатації енергоблока №1 ЮУАЕС, і його надійна робота в надпроектний термін - наочне підтвердження якості виконаних робіт.

    Варто зазначити, що фахівці інституту ім. Патона обурилися відмовою атомників і подали скаргу до Антимонопольного комітету України. Наразі на АЕС за результатами першого етапу закупівлі призначено службову перевірку. В разі виявлення порушень буде вжито заходів з їх усунення.

    Водночас у ЗМІ з'явилася інформація, що ЮУАЕС навмисне проігнорувала пропозицію вітчизняних виробників, віддавши перевагу зарубіжним фірмам, які начебто мають опосередкований стосунок до РФ.

    Наразі Южно-Української АЕС забезпечує 12% загального енерговиробітку в Україні.

    ukrinform.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.