• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Австрійські компанії-посередники у схемі «ОГХК» мали з держпідприємством одну «прописку» — Артем Ситник
    Опубликовано: 2017-02-09 16:34:45

    Зареєстровані в Австрії компанії-посередники, ймовірно причетні до корупційної схеми завдання збитків «Об’єднаній гірничо-хімічній компанії» (далі – «ОГХК»), насправді здійснювали свою діяльність у приміщеннях держпідприємства. Про це під час брифінгу повідомив Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник.

    «В ході розслідування даного провадження детективи Бюро виявили, що управління банківськими рахунками компаній-посередників за допомогою системи «клієнт-банк» здійснювалось із тих самих ІР-адрес, що й управління банківськими рахунками ДП «ОГХК». При цьому особа, яка працює в «ОГХК», супроводжувала роботу цих «австрійських» компаній», — зазначив Директор НАБУ.

    За його словами, «ОГХК» реалізує унікальну титанову продукцію, і могло б приносити до державного бюджету набагато більше коштів, ніж це відбувалося, коли діяла корупційна схема.

    «Саме такі схеми, а не розслідування НАБУ, зривають приватизацію державних підприємств», – підкреслив Артем Ситник.

    Як встановили детективи Бюро, у 2014 році затримані (разом з іншими особами, у тому числі — громадянами інших держав) утворили групу для отримання неправомірної вигоди в інтересах іноземних компаній, пов’язаних з посадовими особами «ОГХК».

    Корупційна схема (див. «Схема завдання збитків ПАТ «Об’єднана гірничо-хімічна компанія»), на думку детективів Бюро, зводилась до реалізації за заниженими цінами титанової продукції, що використовується в авіаційній та хімічних галузях промисловості, приватним компаніям-посередникам, зареєстрованим в Австрії та Латвії, та пов’язаними зі службовим особам ДП «ОГХК».

    Наразі троє учасників злочинної групи, серед яких – виконувач обов’язків голови правління ПАТ «ОГХК», затримані. 27 та 28 січня Солом’янський райсуд м. Києва обрав підозрюваним запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб.

    narodnarada.info



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.