• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • У Києві силовики обшукують найбільшу газовидобувну компанію України
    Опубликовано: 2017-02-08 23:05:57

    а думку керівника "Укргазвидобування", обшуки пов'язані з тим, що хтось прагне "повернутися на потоки".

    У Києві з 9 ранку представники СБУ та Генеральної прокуратури почали обшук офісу та заблокували роботу найбільшої газовидобувної компанії України "Укргазвидобування".

    Про це повідомив кореспондент ТСН із місця подій.

    Наразі невідомо, що саме шукають та з чим пов'язаний обшук. За попередніми даними, це стосується роботи попереднього керівництва 2010-2014 років.

    "Справа ніяк не стосується нашого менеджменту, команда почала працювати з середини 15-го року. За моєю інформацією, справа стосується чи то 2010-го чи то 2014 року. Я особисто здивований – розцінюю це як намагання блокувати компанію. Україна зараз на піку опалювального сезону", - прокоментував керівник компанії Олег Прохоренко.

    Окрім цього Прохоренко висунув припущення на своїй сторінці у Facebook, що обшуки пов'язані з тим, що багатьом не подобається "нарощення видобутку газу та модернізація виробництва швидкими темпами".

    "Перекриваємо корупційні схеми, такі як договори СД. Багато старих "елементів" воліють повернутися на потоки", - додав він.

    Окремо очільник "Укргазвидобування" запевнив, що компанії нема чого приховувати.

    "Ми завжди відповідаємо на законні вимоги правоохоронних органів. Я особисто вчора витратив 3 години на спілкування зі слідчим ГПУ. Все цивілізовано, домовилися про зустріч, відповів на всі питання. Ви хочете знати, як в Україні просуваються реформи? Ось так і просуваються - звечора реформи, зранку обшуки. Інвест-клімат, залучення іноземних інвестицій? Ага, не забувайте попередити інвесторів про маски-шоу. 4 рази на рік", - наголосив Прохоренко. Прокуратура Автономної Республіки Крим підтвердила на своїй сторінці у Facebook проведення обшуків в рамках розслідування кримінального провадження за фактом розтрати та привласнення понад 95 мільйонів гривень державних коштів посадовими особами ПАТ "Укргазвидобування" за участю комерційних структур.

    До того ж у відомстві наголосили, що відповідно до рішень суду обшукують службові приміщення підприємств у Києві, Харкові та Полтаві.

    Нагадаємо, 24 січня детективи НАБУ та спеціалізованої антикорупційної прокуратури затримали трьох топ-менеджерів "Укргазвидобування", яких пов'язують із справою Онищенка про розкрадання коштів компанії. Сьогоднішній обшук керівництво з цим не пов'язує.

    Зазначимо, Онищенка підозрюють в організації схеми з розкрадання державних коштів на суму близько 3 млрд грн під час видобутку та продажу природного газу в межах договорів про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування".

    Як відомо, 6 грудня 2016 року Онищенко вперше опублікував запис з "компроматом", де начебто зафіксована його розмова з Олесем Довгим, який виступає у ролі посередника між Онищенком та президентом України Петром Порошенком.

    Згодом нардеп-утікач заявив, що передав ці записи спецслужбам США. Однак адміністрація президента заяви щодо "компромату" на главу держави називає такими, що не відповідають дійсності.

    tsn.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.