• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Європейський проект із енергоефективності в Луцьку хочуть завершити до вересня 2018 року
    Опубликовано: 2017-02-08 21:03:59

    У рамках проекту луцькі заклади термомодернізовуватимуть за європейські кошти. Деталі реалізації проекту 8 лютого обговорили предтавники Луцької міської ради, Північної екологічної корпорації НЕФКО та компанії SWECO.Нагадаємо, що Луцьк спільно з Північною екологічною корпорацією НЕФКО реалізовує проект у сфері енергоефекртивності. У рамках проекту планують повністю термомодернізувати 40 луцьких бюджетних заладів: садочків, загальноосвітніх закладів, художніх та музичних шкіл. них замінять системи тепло- та водопостачання, електрообладнання, дахи, вікна, двері, утеплять фасад тощо.

    Проект реалізовуватиметься за кредитні та грантові кошти. Кредит становить 5 мільйонів євро. Сума гранту коливатиметься від 1 до 2 мільйонів євро. Луцьк забзпечуватиме співфінансування обсягом у 15 % з міського бюджету. Заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев запевнив європейських партнерів, що попри смерть мера Миколи Романюка проект реалізовуватиметься, як і заплановано.

    «Плани не міняються – навпаки ми ще більш завзято працюватимемо над цим проектом», – наголосив він і додав, що увесь депутатський копус міської ради стовідсотково підтримує цю ініціативу.

    Представник компанії SWECO, яка задіяна в проекті, Юлія Косулько зауважила, що не всі подані будівлі пройдуть термомодернізацію, адже при обстеженні деяких виявили труднощі з охлоджувальними конструкціями. Деякі заходи виключили з переліку, щоб дотримуватися параметру обсягу інвестиції. Очікується, що реалізація проекту дохволить зекономити 10618 гігакалорій в рік, тобто 15,5 мільйона гривень економії на теплі. У вісотковому співвідношенні це 60 %.

    Загалом же планують, що проект дасть змогу загалом економити до 30 мільйонів гривень на рік на енергоносіях. Окрім того, це значно зменшить викиди вуглекислого газу. Термін окупності проекту становить приблизно 11 років. Найкоротші терміни окупності мають такі заходи, як ізоляція труб та заміна освітлення.

    Загалом же проект планують завершити до вересня 2018 року за умови вчасного проведення тедндерів. Поки невідомий обсяг грантових коштів, Луцьк бореться за якомога більшу суму. «Наше завдання – залучити до двох мільйонів євро», – підкреслив Яковлев.

    vip.volyn.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.