• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Антикорупційне бюро хоче зірвати приватизацію державної компанії ОГХК
    Опубликовано: 2017-02-03 14:00:21

    — Я впевнений — справа проти нашого підприємства сфабрикована. Прибутки зросли, зарплати збільшилися. Виробництво налагодилося, ми чекали міжнародних інвесторів. А тепер приватизацію можуть зірвати. Що робитимуть шість тисяч працівників і їх сімей, якщо через Антикорупційне бюро підприємство зупиниться? — каже Федір Клименко, голова профспілки Вільногірського гірничо-металургійного комбінату, що входить до державної Об'єднаної гірничо-хімічної компанії.

    31 січня її працівники пікетують Національне антикорупційне бюро. Протестують ­проти звинувачень на адресу ­своїх керівників. Минулого ­тижня у бюро заявили про зловживання та затримали вико­нувача обов'язків голови правління ОГХК Руслана Журила і двох менеджерів компанії.

    Цього дня директор НАБУ Артем Ситник проводить прес-конференцію. Люди приїхали з різних областей підтримати керівників ОГХК. Тримають плакати: "6 тисяч працівників: чи буде завтра зар­плата?!", "НАБУ паралізує роботу підприємства, зриває приватизацію, відлякує інвесторів".

    — За два роки керівники компанії досягли великих успіхів. Колись збиткове підприємство зараз дає державі прибуток і сплатило понад 1,7 мільярда гривень податків, — каже Федір Клименко.

    Раніше колектив ОГХК звернувся до президента, прем'єра, генпрокурора з проханням не допустити знищення комбінатів, які входять до компанії.

    "Неприпустимим є повторення силового сценарію проти успішного державного підприємства, яке є монополістом з виробництва титанової сировини, — йдеться у заяві. — Сьогодні бачимо виконання політико-економічного замовлення з боку Антикорупційного бюро і Антикорупційної прокуратури. Мета — зрив приватизації ОГХК і повтор ситуації зі зривом приватизації Одеського припортового заводу. Тоді НАБУ обвалило вартість ОПЗ зі стартових $530 млн до нуля і майже зробило його банкрутом.

    Звинувачення на адресу менеджерів нашої компанії безпідставні й нічим не підтверджені. Діяльність ОГХК вигідна Україні, прозора та постійно контролюється державними органами. Більш того, 2016 року ОГХК успішно пройшла аудит авторитетної міжнародної фірми".

    "Кількість порушень під час розгляду справи була величезною"

    Справа проти затриманих менеджерів Об'єднаної гірничо-хімічної компанії сфальсифікована. Про це 29 січня заявив адвокат Ігор Черезов:

    — Її розглядав "ручний" суддя Національного антикорупційного бюро, який допустив низку грубих порушень. НАБУ і Спеціалізована антикорупційна прокуратура напередодні приватизації обвалюють вартість стратегічних підприємств і відлякують західних інвесторів. Усе розвивалося за класичною для НАБУ і САП схемою. Спочатку пост у "Фейсбуку": "затриманий злісний розкрадач державної власності". Потім, через годину-півтори, затримання менеджерів ОГХК.

    Щодо колишнього заступника голови правління з комерційних питань Юрія Перцева фальсифікація справи була найбільш нахабною. Антикорупційні прокурори заявили, що у нього є квартира в Цюріху, хоча за цією адресою там розташований офісний центр. Третина доказів — трьома іноземними мовами, без перекладу. А суддя розглядав. Або може йому все переклав чоловік, дуже схожий на заступника голови Національного антикорупційного бюро Гізо Углаву. Той приїхав надвечір до суду і з кимось непублічно зустрічався. В результаті суддя слухняно задовольнив клопотання САП про обрання запобіжного заходу затриманим — арешт або астрономічну заставу.

    Кількість порушень під час розгляду клопотань про обрання запобіжного заходу була величезною. Якби САП попросив розстріляти затриманих у залі суду, то суддя Солом'янського районного суду Бобровников не тільки задовольнив би це клопотання, а й сам би його виконав.

    gazeta.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.