• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Полтавщина може отримати перші угоди із газовидобувними компаніями вже в лютому
    Опубликовано: 2017-01-31 20:45:20

    Сьогодні, 31 січня, на сесії Полтавської обласної ради депутатський корпус відмовив у видачі дозволів на видобування газу на території Полтавщини чотирьом компаніям.
    Позиція депутатів у цьому питанні залишається принциповою: дозволи видаватимуть лише після укладання соціальних угод між видобувальниками та територіальними громадами.
    Нагадаємо, що наприкінці 2016-го Верховна Рада нарешті затвердила Закон № 3038, що дозволить залишати 5% від ренти у місцевих бюджетах. Проте з нюансом – закон набуває чинності лише у січні 2018 року.
    У Полтавській області, аби не втрачати фінансовий рік, знайшли вихід із ситуації: компанії, які хочуть розробляти надра на теренах нашого краю, повинні укласти соціальні договори і по суті сплатити ці 5%.
    За словами Олександра Біленького, голови обласної ради, робота в цьому напрямку просувається, і вже в лютому планують підписати перші угоди.
    – Робота просувається важкувато, але сподіваємося, що в лютому ми вже проголосуємо за певні погодження, але це відбудеться тільки після підписання угод, тільки після перерахування коштів. Ми не вимагаємо якихось захмарних потреб для громад, але – будь ласка, перерахуйте кошти і заходьте на сесію обласної ради, – прокоментував Олександр Юрійович.
    При цьому, на думку Біленького, державна компанія «Укргазвидобування» повинно мати преференції на ринку порівняно із компаніями з приватним капіталом. Але є певні особливості укладання соціальних договорів із держпідприємством.
    – «Укргазвидобування» узгоджує будь-які фінансові дії із НАК «Нафтогаз України», і це вже позиція міністра Насалика, позиція керівництва облради та облдержадміністрації, позиція депутатського корпусу, зокрема, депутатів Верховної Ради, – зазначив Олександр Біленький. – Але ми повинні консолідуватися, щоб «Укргазвидобування», як найбільший платник ренти, спокійно перерахував чималі кошти до місцевих рад. І мова зараз про сотні мільйонів. 

     kolo.news



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.