• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • «Кернел» хоче придбати в Україні олійноекстракційний завод і збільшити земельний банк
    Опубликовано: 2017-01-25 22:12:25

    Аграрна група «Кернел» вивчає можливості для купівлі в Україні олійноекстракційного заводу (ОЕЗ) потужністю близько 1 млн тонн насіння соняшнику на рік, а також збільшення земельного банку на 200-250 тис. га, повідомив засновник і голова ради директорів компанії Андрій Веревський.

    «Ми вивчаємо можливість консолідації олійноекстракційних потужностей в Україні та зацікавлені в купілі середнього за обсягом підприємства – потужністю близько 1 млн тонн насіння соняшнику на рік. Ми оцінюємо таку покупку приблизно в $200 млн, – зазначив він під час телефонної конференції з інвесторами щодо можливого розміщення єврооблігацій. – Разом із тим, наразі ми ще далекі від угоди через значну розбіжність між нашою оцінкою й оцінкою продавців. Тому мені зараз складно спрогнозувати, коли потенційні продавці погодяться на продаж свого бізнесу. Але я вважаю, що це займе не більше ніж пару років». 

    Крім цього, додав Андрій Веревський, «Кернел» розраховує збільшити земельний банк на 200-250 тис. га й оцінює таку інвестицію в $150 млн.

    Водночас він зазначив, що минулий рік виявився сприятливим для фермерів, тому, як і в разі з ОЕЗ, оцінки потенційних продавців зараз дуже високі для «Кернела».

    Тим часом серед потенційних угод «Кернел» розглядає також активи агрохолдингу «Мрія».

    Щодо планованих облігацій, за даними Андрія Веревського, попередній обсяг випуску становить $300 млн, але він може бути збільшений до $500 млн. Компанія розраховує рефінансувати таким чином наявні банківські кредити.

    «Мета цієї угоди – рефінансувати банківські кредити і продовжити термін погашення зобов'язань. Зараз у нас є поновлювані кредитні лінії терміном три роки, але нам хотілося б мати більш тривалий термін», – сказав Андрій Веревський.

    У разі реалізації зазначених інвестиційних планів, а також з урахуванням планованих інвестицій у Чорноморський порт в обсязі близько $120 млн, загальний обсяг інвестицій «Кернела» протягом найближчих трьох років складе близько $470 млн.

    Якщо компанії будуть потрібні додаткові кошти на робочий капітал, вона здатна профінансувати його за рахунок кредитних ліній, що зберігаються, та за рахунок операційного потоку, відзначив Андрій Веревський.

    agrotimes.net



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.