• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Жеваго виграв суд у справі надання спецдозволів на користування надрами на Полтавщині
    Опубликовано: 2017-01-23 16:00:36

    У Полтавському окружному адмінсуді розглянули справу за позовом Пат «Полтавський гірничо-збагачувальний комбінат" до Державної служби геології та надр України про визнання бездіяльності протиправною, зобов'язання вчинити певні дії. 

    Справа розглядалася за участі трьох суддів: Канигіна, Ясиновського та головуючого судді Удовіченка.

    Зокрема, позивач просить суд зобов'язати Держслужбу геології та надр України переоформити на новому бланку та видати Спецдозвіл №1013 від 29 липня 1997 року на користування надрами Горішнє-Плавницького родовища.

    У день судового засідання до судової зали не зявився ні представник позивача, ні уповноважений представник відповідача. Обидві сторони подали клопотання про розгляд справи у порядку письмового провадження.

    Під час розгляду справи суд встановив, що Відкрите акціонерне товариство "Полтавський гірничо-збагачувальний комбінат" отримало Спеціальний дозвіл №1013, на користування надрами Горішнє-Плавнинського родовища залізистих кварцитів та з метою видобування ще 29 липня 1997 року. Строк дії дозволу встановлено до 29 липня 2017 року.

    У зв'язку із зміною найменування товариства позивач зобов'язаний переоформити ліцензії, дозволи та свідоцтва. І цією метою підприємство 12 грудня 2016 року звернулося до Державної служби геології та надр України із відповідною заявою про переоформлення Спеціального дозволу на користування надрами Горішнє-Плавнинському родовищі.

    Позивач зазначає, що рішення про переоформлення вищенаведеного дозволу Держгеонадрами, у встановлений законом строк не прийнято. 

    Суд встановив, що дану заяву відповідач отримав 14 грудня 2016 року, що підтверджується рекомендованим повідомленням про вручення поштового відправлення.

    Відповідно, Державна служба геології та надр України мала переоформити дозвіл в період з 15 грудня 2016 року по 16 грудня 2016 року та видати його ПрАТ "Полтавський ГЗК".

    Відповідач проігнорував вимоги чинного законодавства та не вчинив  жодних дій по переоформленню спеціального дозволу ПрАТ "Полтавський ГЗК", крім того на дату розгляду справи доказів переоформлення Спеціального дозволу №1013 від 29 липня 1997 року не надав, - йдеться у рішенні від 17 січня 2017 року.

    Аналізуючи вищевикладене, суд приходить до висновку, що Державна служба геології та надр України допустила бездіяльність стосовно переоформлення спеціального дозволу №1013 від 29 липня 1997 року на користування надрами Горішнє-Плавнинського родовища залізистих кварцитів за заявою позивача від 12 грудня 2016 року

              Таким чином, позовні вимоги в частині визнання бездіяльності Державної служби геології та надр України протиправною підлягають задоволенню.

    Окрім того, суд зобов'язав відповідача переоформити та видати на новому бланку Спеціальний дозвіл №1013 від 29 липня 1997 року  «Полтавському ГЗК» на користування надрами, а також стягнув 1378 гривень судових витрат на користь позивача.

    poltava.today



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.