• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • В МінАТО розповіли про ситуацію з поставками вугілля з окупованих територій
    Опубликовано: 2017-01-20 15:02:44

    Без антрацитового вугілля з окупованих територій Донбасу в Україні почнуться віялові відключення електроенергії

    Про це міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш сказав у інтерв'ю Газета.ру, передає Depo.ua.

    "Всього 9,2 млн антрациту потрібно для енергетики України, і весь він перебуває на неконтрольованої території. Значна частина руху обсягів вугілля відбувається всередині бізнес-ланцюжків ДТЕК Ріната Ахметова та інших приватних власників, які володіють шахтами і одночасно є бенефіціарами енергогенеруючих підприємств, куди це вугілля постачається. Вони переміщують вугілля через лінію зіткнення, але при цьому всі взаєморозрахунки в цих схемах йдуть на українських територіях і, відповідно, не корумпують блокпости і військових", -  сказав він.

    За словами міністра, без цього вугілля почнуться віялові відключення електроенергії по всій країні.

    "У різні періоди непідконтрольні території забезпечують від 10 до 19% електрогенерації країни, -  зазначив він.

    "Плюсом для нас ще є те, що компанії ці платять зарплати людям, які живуть на непідконтрольних Україні територіях, але при цьому отримують гроші у гривні від українського підприємства на картки, емітовані українським банком, з яких сплачуються всі податки, в тому числі і військовий. І виходить, що інтерес влади РФ тільки в тому, щоб не перешкоджати діяльності українських підприємств на непідконтрольних територіях, оскільки це не дає людям на непідконтрольних територіях померти з голоду", -  сказав Черниш.

    depo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.